Alle categoriëen

Informatie

Met fotobehang maak je een wand helemaal als nieuw. Er is voor ieder project een oplossing. Ontwerp eigen fotobehang met bedrijfslogo, uniek design of inspirerende afbeelding. Je hebt de keuze uit 5 varianten om iedere wand van een unieke uitstraling te voorzien.

Moment a.u.b. Message

Naadloos

Voorzie iedere wand van een unieke uitstraling. Voorbeelden zijn showrooms, kantoorruimtes of beursstands. Laat je creativiteit erop los en laat de wanden spreken.

Uitgelicht: MultiTexPro®

Nooit eerder werkte een wandbekleding egaliserend, isolerend en geluiddempend! Deze unieke eigenschappen maken van MultiTexPro een innovatie waarmee jij je onderscheid van traditionele wandbekleding. Oneffenheden tot 4 mm op de muur werkt MultiTexPro feilloos weg. Natuurlijk ook helemaal in de unieke stijl met uw eigen print, patroon of foto.

Uitgelicht: WalltexPro® (is de duurzame variant van Airtex)

De exclusieve WalltexPro® is de nieuwe standaard in wandbekleding. Deze heavy duty wandbekleding en is geurloos, PVC-vrij, waterafstotend en kras- en stootvast. Op een wand met WalltexPro® reflecteert het licht niet, waardoor het erg geschikt is voor ruimtes met veel daglicht.

Airtex® is het naadloze behang met een maximale printbreedte van 492 cm. Deze polyester doeksoort met een toplaag van PVC heeft een matte uitstraling en een licht gestructureerde toplaag. Daarmee is het een goed alternatief voor traditioneel behang. Airtex® is voordelig en heeft een intensieve kleurkracht.

Sanotex is een fotobehang waar meerdere voordelen samenkomen. Door de dekkende blauwe achterkant komen de kleuren van de print extra fraai tot z’n recht en zijn de witte gedeeltes op het doek ook echt wit. Het behang is gemaakt van polyester met een PVC-vrije coating.

MultiTexPro en normale behangsoorten hebben een witte achterkant, waardoor je inderdaad altijd eerst de muren egaal van kleur moet maken. Dat hoeft niet bij de overige wandbekledingen. Sanotex heeft een blauwe achterkant, daardoor zijn de wittinten écht wit. Airtex en Walltexpro hebben daarentegen bewust een grijze achterkant. Zo kun je ‘m op elke wand plakken en zie je er geen kleuren doorheen. Let dan wel op met wittinten, die kunnen iets grijzer uitkomen.

Brandvertragend fotobehang

Fotobehang is UV-licht bestendig waardoor de prints niet verkleuren door de zon. De boodschap en effen kleuren blijven jarenlang optimaal zichtbaar. De materialen werken brandvertragen en zijn dankzij de brandcertificering erg geschikt voor gebruik in openbare ruimtes en bedrijven.

Alternatieven voor naadloos fotobehang

Je kunt ook stroken behang bestellen. Kies hierbij uit vijf verschillende soorten om iedere wand van een uniek behang te voorzien. Andere alternatieven voor behang zijn onze muurstickers. Daarnaast kun je met Gekkotex ook een p(l)akkende textiellook boodschap creëren.

Extra info:

Airtex®: 330 gr./m2

SanoTex: 310 gr./m2

WalltexPro®: 360 gr./m

MultiTexPro: 710 gr./m2

Basicwall: 370 gr./m2

Brandcertificaat

Airtex®, Basicwall en SanoTex: B1

WalltexPro®: EN-13501: C-s1, d0

MultiTexPro: EN-13501: C-s1, d1

Printtechniek

Airtex®, Basicwall en SanoTex: UV-print

WalltexPro®: waterbasis eco-inkten

MultiTexPro: Sublimatie

Maximale printhoogte uit één stuk

Airtex®: 492 cm

SanoTex: 496 cm

WalltexPro®: 300 cm

MultiTexPro: 290 cm

Basicwall: 314 cm

 

Afwerking: Schoonsnijden

Binnen/buiten: Binnen

Waterafstotend: Ja

Translucent: Nee

 

Airtex®: 100% Europees product en met een grijze achterkant

SanoTex: heeft een blauwe achterkant en is PVC-vrij

WalltexPro®: 100% polyester, inkten op waterbasis en PVC-vrij met grijze achterkant 

Basicwall: voordeligste uitvoering met een licht grijze achterzijde, gemaakt van polyester met een PVC coating

Tip: we adviseren je om rondom 5 cm extra te bestellen, omdat een wand, vloer of plafond nooit helemaal recht loopt.

Van Airtex® tot ProVinyl: wandaankleding voor ieder interieur

Van Airtex® en WalltexPro® tot ProVinyl met een textiellook. Deze materialen zorgen ervoor dat iedere wand in een restaurant, kantoor of winkel er tiptop uit ziet. Maar wanneer kies je welk materiaal? In dit artikel vertellen we je alles over wandbekleding.

Wandbekleding en behang

In ons assortiment vind je wandbekleding en behang. Het verschil tussen die twee? We noemen het wandbekleding wanneer je de muur er uit één stuk mee kunt plakken, zonder naden dus. Voorbeelden van wandbekleding zijn Airtex®, WalltexPro® en Sanotex. Bij behang plak je de stroken tegen elkaar, dit werkt dus heel anders dan bij wandbekleding. ProVlies mat, Erfurt Variovlies en ProVinyl leer zijn voorbeelden van behang. Het zijn met name de professionals die wandbekleding plakken. Behangrollen op vaste breedtes zijn een stuk makkelijker te plakken, dit kan een consument ook zelf.

De meest opvallende kenmerken en specificaties:

Al onze materialen zijn moeilijk ontvlambaar, daardoor werken ze brandvertragend. Zo kan een eventuele brand zich moeilijk verspreiden en zijn al onze soorten behang en wandbekleding geschikt voor openbare ruimtes.

WalltexPro en MultiTexPro® zijn eigen innovaties.

MultiTexPro® en alle behangsoorten hebben een witte achterkant, waardoor je inderdaad altijd eerst de muren egaal van kleur moet maken. Dat hoeft niet bij de overige wandbekledingen. Sanotex, Airtex en WalltexPro® hebben namelijk een grijze achterkant.

Wanneer kies je welk materiaal?

Een grote wand aankleden met wandbekleding uit één stuk? Je bestelt Airtex® en Sanotex tot 494 cm uit één stuk. WalltexPro bestel je tot 300 cm uit één stuk en MultiTexPro® heeft een maximale printbreedte uit één stuk van 290 cm. Airtex® heeft daarnaast nog een groot voordeel. Het materiaal is namelijk binnen 484 uur leverbaar.

Naadloze wandbekleding

Van een kantoorruimte tot een museum of restaurant. Alle wandbekleding kan wel tegen een stootje of een vlekje. Alle wandbekleding is namelijk makkelijk schoon te maken met warm water en een vochtige doek. Het is beter om geen (agressieve) schoonmaakmiddelen te gebruiken. Deze kunnen een negatieve invloed hebben op de inkten.

Iedere soort wandbekleding en behangsoort heeft een unieke uitstraling. Kies voor WalltexPro®, MultiTexPro of ProVinyl mat wanneer je een matte uitstraling wilt. Airtex® en Sanotex hebben een (zijde)glans uitstraling en ProVinyl textiel heeft een linnen look. Tot slot hebben we nog ProVinyl leer. Zoals de naam al verklapt: dit materiaal heeft een leerstructuur.