Alle categoriëen

Informatie

Veelgebruikt in retail. Stickers op rol zijn bijvoorbeeld handig om snel een kortingsactie op je product te plakken. Verkrijgbaar vanaf oplage 1 en in alle gewenste vormen. Max B 30 x H 47 cm. Met gepersonaliseerde stickers voorzie je producten en merken eenvoudig van branding. Gegarandeerd scoren met een actie voor Black Friday, Sinterklaas of Kerst? Plak een kortingscode op het product! Het is niet voor niets dat stickers het erg goed doen. Tip: wil je extra opvallen? Kies dan voor een sticker gemaakt van zilverfolie. Zo gaat het product echt shinen. Klik svp hier als u ook wilt kiezen met bv 6 mm tussenruimte van de etiketten. Let op: u kunt dan niet bij 6 mm tussenruimte, via tussenruimte EVENREDIG zelf kiezen voor het aantal rollen en meerdere artworks uploaden.

U kunt hieronder dus wel via tussenruimte EVENREDIG zelf kiezen voor het aantal rollen en meerdere artworks uploaden.

Moment a.u.b. Message

Kan ik ook gouden stickers bestellen?

In ons assortiment specials hebben wij alleen een zilverkleurige folie. Wanneer je hier de kleurstelling C 20 - M 25 - Y 60 - K 25 op print krijgt jouw sticker een gouden uitstraling inclusief het glanzende effect van de zilverfolie.

Hoge resolutie dankzij digitale HP Indigo 6900

Met gepersonaliseerde stickers op rol geef je producten, merken en evenementen een eigen smoel. Voor onze printers gebruiken we HP Indigo’s LEP-technologie, een printtechniek die gebruik maakt van zeer kleine inktdeeltjes voor een uniforme glans en een scherpe afbeelding.

Zes materiaalsoorten één van de drie laminaatsoorten

Je bestelt stickers op rol op zelfklevend mat papier, glanspapier, witte folie, transparante folie, zilverfolie of Easy Dot. Wij leveren de stickers op rol en snijden ze kisscut: door de sticker tot de backing. Lees hier meer over de rolwikkeling. Hier lees je ook alles over het aanleveren van jouw bestand. Bij stickers op rol kan de ruimte tussen de stickers variëren. Is de tussenruimte tussen de stickers van belang? Kijk dan bij Etiketten.

Verkrijgbaar met handige dispenser

Daarnaast leveren wij deze stickers optioneel in een handige label dispenser box. Om er zeker van te zijn dat jouw stickers op rol niet beschadigen, krijg je standaard een paar meters extra. Na het afrollen van de eerste meters, zijn de rest van de stickers klaar voor gebruik.

Geen stansmeskosten door lasersnijden

Voor de stickers op rol snijden we folies met een laser snijmachine. Deze machine heeft een hoge nauwkeurigheid en er zijn geen dure stansvormen nodig. Je bestelt in kleine oplages, tegen een aantrekkelijke prijs, zonder extra startkosten.

Stickers voor verschillende toepassingen

Afhankelijk van toepassing kun je kiezen voor verschillende materialen. Wanneer je een sticker zoekt met een permanente lijmlaag, kies dan voor witte, transparante of zilverfolie*, of één van de twee papiersoorten. Zoek je een sticker die meerdere keren geplakt kan worden? Kies dan voor Easy Dot-folie. Easy DOT-folie is een herpositioneerbare folie met een permanente lijmlaag met noppenstructuur. Door de luchtkanaaltjes breng je de folie zeer eenvoudig en bubbelvrij aan. Hierdoor is dit materiaal geschikt om te gebruiken op ramen, muren en deuren.

Let op: Het kan voorkomen dat je sticker een kleine afwijking heeft tot maximaal 1,5mm vanuit het midden van het bestand. Je kunt dit effect minimaliseren door geen onnodig dunne kaders om je bestand te zetten.

Extra info:

Materiaal: witte folie, Transparante folie en Zilver folie en Papier

Printtechniek: UV

Maximale printbreedte: 30 cm

Lijmlaag: Verwijderbaar, permanent, Hightack (hotmelt)

Afwerking: Schoonsnijden en Contoursnijden

Binnen / Buiten: Binnen / Buiten. Met uitzondering van papier, dat is alleen geschikt voor binnen.

Maximale printhoogte: 47,8 cm

Diameter koker: 7,6 cm

Minimale afname: 25 l/m

Aantal verschillende beelden per rol: 1

Thermisch te bedrukken: Ja, let op: dit geldt voor de onbedrukte delen op ongelamineerde witte en transparante folie

Laminaat: glans, glans (uv-werend), mat

PVC-vrij: Ja

Extra: Stickers op rol zijn gewikkeld op een koker met een doorsnede van 7,6 cm.

De minimale afname is 25 l/m. Let op dit geldt per beeld. Eén beeld per rol.

Durst TAU: betere print en langere levensduur

De Durst TAU is een sticker, label en etiketten printer. Voorbeelden van producten zijn: stickers op rol, etiketten of stickervellen. Met de komst van deze printer verbeteren we de kwaliteit van het labelmateriaal. Zo is de kleurechtheid van de print beter en heeft het een langere levensduur. Door deze upgrade concurreert het goed met de prijs en de kwaliteit van foliemateriaal.

Hoge kwaliteit door de Durst TAU 330

De stickers worden geprint op onze Durst TAU 330. De print is goed beschermd tegen UV-licht en zal niet snel verkleuren. Daarnaast is de inkt snel droog en verhard waardoor deze weerbestendig is.

Goed om te weten: de inkten van deze printer zijn glanzend. Dus ook een print op een mat papiersoort glanst, onbedrukte delen behouden dan wel een matte uitstraling.

Witprint: tips voor de tofste effecten

Door te variëren met de hoeveelheid witte inkt in combinatie met full color creëer je de gaafste effecten. Denk aan een zandstraal/privacy effect en wit met 100% of 200% full color. In dit artikel ontdek je wat witprint is én lees je tips voor het beste resultaat.

Wat is witprint?

Witprint is een printtechniek waarbij zowel full color als witte inkt wordt toegepast óf alleen witte inkt. Met wit versterk je de dekking en kleurkracht van full color op transparante materialen zoals plexiglas, raamfolies en stickers op rol. Hoe lager de hoeveelheid witte inkt, hoe doorzichtiger het effect van jouw print. Hoe hoger de densiteit (dichtheid van de inkt), hoe krachtiger de kleuren.

Full color met wit

Met wit onder of over een full color printlaag komt de print beter uit op een transparante, gekleurde of donkere ondergrond. Plak je de print aan de binnenzijde van een glaswand en moet deze vanaf buiten leesbaar zijn? Print de witte inkt dan óver de full color printlaag. Je hebt tijdens het samenstellen van het product de keuze uit één laag (100%) of twee lagen (200%) witte inkt. Het verschil? Met twee lagen wit bevat de print meer witte inkt en is de witte laag meer dekkend.

Zandstraaleffect: gematigd doorzicht met lichtinval

Met een combinatie van 25% witte inkt en 25% zwarte onder of over een full color laag, creëer je een zandstraal/privacy effect. Vormen en silhouetten blijven dan zichtbaar zonder dat je privacy verliest. In het bestelproces heb je keuze uit diverse opties:

Full color afbeelding + zandstraaleffect: het logo in full color én de ruimte daaromheen wordt met zandstraaleffect geprint.

Zandstraaleffect met logo diapositief: het logo wordt niet geprint, de ruimte daaromheen wordt met zandstraaleffect geprint.

Zandstraaleffect met dekkende objecten: zowel het logo als de ruimte daaromheen wordt met zandstraaleffect geprint.

Volledig opvullen met zandstraal: het logo wordt in full color geprint en de ruimte daaromheen wordt opgevuld met het zandstraaleffect.

Glashelder met alleen zandstraal objecten (logo): het logo wordt met het zandstraaleffect geprint en de ruimte daaromheen blijft glashelder.

Kies zelf waar de witte inkt komt in jouw ontwerp

Door een steunkleur toe te voegen aan je bestand, bepaal je zelf waar de witte inkt in het ontwerp wordt geprint. Belangrijk om te weten:

✅ Noem de steunkleur 'White'. Deze hoeft overigens niet wit te zijn in je bestand. Juist door de steunkleur een opvallende kleur te geven, zie je goed waar wit is toegepast.

✅ Wil je een laag witte inkt onder een laag kleur? Zorg dan dat de objecten met de steunkleur ‘White’ op de voorgrond liggen en zijn ingesteld op ‘vulling overdrukken’. Zo leest het systeem zowel de full color laag als de witte laag in jouw bestand. De volgorde van deze lagen in jouw ontwerp hebben geen invloed op de volgorde van printen.

Weten hoe je een steunkleur toevoegt aan je bestand? Lees het hier.

Automatisch witte inkt achter kleur

Om het jou makkelijk te maken, kun je tijdens het bestellen op promodrukken.nl ook kiezen voor 'wit toepassen waar kleur aanwezig is'. Met deze optie wordt er een laag wit geprint achter iedere plek waar een kleur of zwart aanwezig is. Dit gaat automatisch, dus je hoeft niets aan te geven in je bestand.

Dus.... voor welk project ga jij met witprint aan de slag?

Update 5 okt 2022: Groter assortiment labels voor scherpere prijzen

Met de komst van onze spiksplinternieuwe Durst TAU's geven we ons label- en etikettenassortiment een flinke upgrade in kwaliteit én voegen we vier materialen toe. Vanaf nu kun je ook kiezen voor onze nieuwe witte promotionele folie en sterk hechtende witte folie. Binnenkort komt hier nog een transparante promotionele folie en ultra destructable folie bij. Bonus: al onze labels en etiketten zijn in prijs verlaagd.

Breder assortiment, betere kwaliteit en lagere prijzen

Door de nieuwe Durst TAU breiden we flink uit in materialen en afwerkingen. Alle voordelen van de Durst TAU 330 RSC op een rij:

Voordeliger. Voorheen konden wij alleen materiaal verwerken dat op voorhand was voorzien van een coating. Met de TAU is dat niet meer nodig waardoor we flink op materiaalkosten besparen.

Verbeterde kwaliteit. Door de nieuwe printtechniek zijn de materialen krasvast en is de kans op verkleuring door UV-licht een stuk kleiner.

Naast full colour ook wit mogelijk. De ene printer draait full colour en de ander kan ook wit printen.

Uitbreiding van ons assortiment. We verwelkomen vier nieuwe folies, daarover lees je hieronder meer.

Vier nieuwe labels en etiketten

Een witte en een transparante folie met verwijderbare lijmlaag.

Deze twee folies zijn geschikt voor tijdelijke, promotionele toepassingen. Handig als je bijvoorbeeld een sticker weg wil geven tijdens een event.

Witte folie met sterk hechtende lijmlaag

Geschikt voor moeilijk hechtende ondergronden zoals kunststof. Je bent verzekerd dat jouw sticker, label of etiket blijft plakken. Deze folie hecht altijd en op elk materiaal.

Ultra destructable folie

Het perfecte materiaal voor keuringsstickers, garantiezegels en anti-diefstal stickers. Deze folie plakt permanent en is erg moeilijk te verwijderen. Bij het verwijderen, brokkelt deze af.

Je kiest de materialen bij etiketten, stickers op rol en stickervellen. Goed om te weten: al deze producten zijn al vanaf één stuk te bestellen.

11 april 2024: Van milieuvriendelijke stickers tot Durst Tau 330: lees alles over de stickers en etiketten(groei)markt.

De hardloper binnen het productiehuis: de stickers en etiketten productielijn. Ook niet gek als je bedenkt op hoeveel producten een sticker zit. Deze markt zit boordevol potentie en wij helpen jou graag om hier alles uit te halen. Van kleine stickers, stickers op rol tot kilometers aan etiketten: Door de digitale druk van de Durst Tau 330 ben je verzekerd van een print in de allerhoogste kwaliteit voor een voordelige prijs.

Een verbeterde kwaliteit print en gunstige prijs

Voorheen werden deze vinylstickers op de folielijn geproduceerd maar dit kostte enorm veel tijd bij het snijden en we konden niet de meest scherpe prijs bieden. De komst van de Durst Tau 330 printers bracht daar verandering in. Deze printers in combinatie met de laserscutters zorgen voor een revolutie en brengen de sticker (sign) en etikettenmarkt samen. Je krijgt een verbeterde kwaliteit print door de digitale druk maar je bent veel minder kwijt tijd bij de afwerking van het product. Daarnaast heeft het materiaal niet per se een laminaat of vernis nodig. Deze kies je voor extra bescherming en de uitstraling. Samen maakt dit dat we jou een gunstige prijs kunnen bieden. Win-win-win dus!'

Plus- en minpunten van de Durst Tau 330

Hoge kwaliteit digitale druk

Coating/laminaat of vernis overbodig waardoor we jou een gunstige prijs kunnen bieden

UV-bestendige inkt waardoor kleuren niet vervagen onder invloed van zonlicht

Naast full colour ook wit mogelijk

De inkt is snel droog en verhard waardoor deze weerbestendig is

De inkten hebben een glanzende afwerking, zelfs op mat papier, hoewel onbedrukte delen hun matte uitstraling behouden. Wil je wel een matte uitstraling? Kies dan voor een laminaat.

Constante kleur en UV-bestendig

De Durst Tau 330 heeft printkoppen. Zo heeft elke kleur acht printkoppen. Op deze printkoppen zitten nozzles. Dit zijn hele kleine gaatjes die op een printkop zitten waar inkt doorheen wordt gespoten.

Zo heeft elke printkop in totaal 2048 kleine nozzles. Zo heb je bij een print in totaal 17.000 kleine lijntjes naast elkaar. Echt ieniemienie dus! Het beeld wordt vervolgens 'ingelezen' en waar geprint moet worden doet de geselecteerde nozzle wat inkt in de print.

De inkt die in deze printkoppen zit is UV-bestendig waardoor de kleuren niet vervagen onder invloed van zonlicht. Ook is de inkt constant. Dit betekent dat de inkten nooit kunnen afwijken omdat deze vast staan. Groot voordeel wanneer je bijvoorbeeld met een herhaalorder zit omdat je geen kleurverschil meer kan hebben. Mits hetzelfde materiaal en hetzelfde bestand natuurlijk wordt gebruikt.

De Durst Tau 330 is een single-pass printer. Bij veel andere printers gaat het materiaal heen en weer door de printer, maar bij de Durst Tau 330 gaat het er in één keer doorheen. De snelheid van de printer is voor vier kleuren (de meest voorkomende) maar liefst 80 meter per minuut. Mega snel dus!'

Door de snelheid van de printer samen met de afwerking zorgt ervoor dat je jouw bestelling al binnen 1 of  2 dagen in huis kan hebben. Een ander voordeel is dat je al vanaf 1 stuk kan bestellen. Door de Durst Tau 330 printers zit je niet vast aan opstartkosten en door de lasercutters ook niet aan stansmeskosten. Ook is het voor niche- en craftbrands interessant omdat ze meer relevantie kunnen bieden. Zo wordt het bijvoorbeeld voor een eigenaar van een smoothiebar aantrekkelijker gemaakt om vaker verschillende sappen met gepersonaliseerde en unieke etiketten aan te bieden.'

Aantal toepassingen op een rij

De opdrachten die gemaakt kunnen worden zijn erg divers, van labels tot sluitingsstickers. Favoriete product? Losse stickers, omdat dit het eerste product was wat bij Promodrukken.nl gemaakt werd. Voorheen werd dit product op de folielijn gemaakt, maar hier moest je uren aan snijden terwijl de lasercutters dat nu in enkele minuten doen. En dat scheelt ook weer in prijs. Ook heb je door het laseren als klant echt alle creatieve vrijheid en zie ik elke dag de meest uiteenlopende vormen voorbij komen. Echt uniek!

De toepassingen zijn erg breed. Hier een kleine greep:

✅Kortingssticker voor in een winkel

✅Sluitingsstickers

✅Etiket voor op een wijnfles

✅Magazijnstickers

✅Labels die bijvoorbeeld bestand moeten zijn tegen water

Meer inspiratie

De laatste trends van de stickers en etikettenmarkt

In deze groeimarkt zien we een aantal interessante trends. Zo wordt personalisatie steeds belangrijker. Dus bijvoorbeeld een andere sticker per winkel of per moment van het jaar (valentijn, kerst). Ook zien wij door de vele nieuwe start up merken een grote vraag naar kleine oplage stickers en etiketten.

Daarnaast speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol in deze (groei)markt. Kies je voor een product bij Promodrukken.nl, dan wordt deze met 100% groene energie geproduceerd. In dit artikel lees je er meer over.

En voor welk labelmateriaal of product je ook gaat deze zijn allemaal mono. Dit betekent dat al onze materialen uit één grondstof bestaan waardoor ze gemakkelijk te recyclen zijn. De materialen zijn van PP of van papier. Dit betekent dat ze 100% pvc vrij zijn en hierdoor kunnen ze ook gelaserd worden.

Dit sluit goed aan bij de beweging dat klanten bij bijvoorbeeld een papieren verpakking ook een sticker van papier willen.

Een andere trend zijn wash off labels. Dit zijn labels die in aanraking met water automatisch loslaten. Zodat flesjes gewassen en hergebruikt kunnen worden in plaats van gerycled via de glasbak. Zo kan het statiegeldsysteem ook voor kleine merken gaan werken. Op dit moment worden de wash off labels volop getest.

Kortom een markt die volop in beweging is en waar wij als printpartner door de Durst Tau 330 printers en lasercutters sterk in geloven. Pak jij ook deze kans?