Alle categoriëen

Informatie

Voorzie elke wand in showrooms, kantoorruimtes of beursstands van een uniek gepersonaliseerd behang naar eigen ontwerp. Je hebt de keuze uit drie standaard formaten. Laat je creativiteit de vrije loop en laat de wanden spreken. Keuze uit 5 verschillende materialen.

Airtex® is het naadloze behang met een maximale printbreedte van 494 cm. Deze polyester doeksoort met een toplaag van PVC heeft een matte uitstraling en een licht gestructureerde toplaag. Daarmee is het een goed alternatief voor traditioneel behang. Airtex® is voordelig en heeft een intensieve kleurkracht. Nog een goedkopere variant met dezelfde kwaliteit is ons nieuwe Basicwall behang.

Sanotex is een fotobehang waar meerdere voordelen samenkomen. Door de dekkende grijze achterkant komen de kleuren van de print extra fraai tot z’n recht en zijn de witte gedeeltes op het doek ook echt wit. Het behang is gemaakt van polyester met een PVC-vrije coating.

Moment a.u.b. Message

Productbeschrijving: Airtex Behang voor alle kleuren ondergrond:

Airtex® wandbekleding heeft een licht grijze achterzijde, ook wel greyback genoemd. Hierdoor is eventueel kleurverschil met de achtergrond niet zichtbaar. Je kunt het materiaal daarom op gekleurde achtergronden plaatsen, zonder dat dit doorschijnt op de prints.

Kreukvrij dankzij de sterke toplaag

Airtex® heeft een toplaag met PVC coating, welke kreukels en scheuren tegengaat. Hierdoor breng je het behang eenvoudig en snel aan op wanden. De toplaag is waterafstotend en biedt een goede bescherming tegen oppervlakte beschadigingen en vlekken.

 

Eenvoudig verwijderbaar

Wil je een met behanglijm geplakte Airtex® print verwijderen? Dat kan, de afstripbare print is zelfs herbruikbaar. Airtex® wandbekleding breng je gemakkelijk aan op voldoende gladde en egale muren. Zo hecht het behang optimaal.

 

Productbeschrijving: SanoTex 100% recyclebaar:

Dankzij de PVC-vrije coating is Sanotex 100% recyclebaar. Een duurzaam alternatief voor andere behangsoorten, zonder in te leveren op de printkwaliteit. De coating zorgt er bovendien voor dat deze wandbekleding kreukvrij en krasvast is. Bestel nu jouw SanoTex fotobehang op maat.

 

Printbreedte tot 5 m

Je bestelt Sanotex naadloos tot 5 m breed. Bestel in de lengte en breedte 10 cm meer, omdat een vloer of plafond nooit helemaal recht loopt. Let hier dus op bij je opmaak.

 

Voor het mooiste Sanotex resultaat

De print komt het beste tot z’n recht op een wand die dezelfde kleurtinten heeft en contrasten niet te ver uit elkaar liggen. Wil je Sanotex na het plakken weer verwijderen, verdun dan de behanglijm met wat water. Houd er wel rekening mee dat de grijze achterzijde iets afgeeft.

 

Voor elk soort behang en wandkleding hebben we een geschikte lijm. Ook vind je in ons assortiment een behangset met daarin alle essentiële spullen voor iedere behangklus. Wandbekleding kun je het beste plakken met behanglijm medium of high. Voor niet–absorberende en moeilijk te verwerken ondergronden gebruik je altijd de behanglijm high. Heb je een sterk zuigende ondergrond? Behandel die dan eerst voor met een primer en gebruik bij het plakken de behanglijm medium.

 

Koffiespatten zijn geen probleem voor onze materialen. Die zijn allemaal afneembaar met een doekje. Ook goed om te weten: alle soorten zijn 100% veilig voor mens en dier. Ze bevatten geen gevaarlijke stoffen.

 

Al onze materialen zijn moeilijk ontvlambaar, daardoor werken ze brandvertragend. Zo kan een eventuele brand zich moeilijk verspreiden en zijn al onze soorten behang en wandbekleding geschikt voor openbare ruimtes! In de vergelijkingstabel (bij ons op te vragen) zie je wel een verschil in brandklasse. Dat komt doordat de materialen volgens twee verschillende normen zijn gecertificeerd. Dit betekent niet dat er een verschil in ontvlambaarheid zit.

 

We zien een stijging in vraag naar duurzame wandbekleding. Zo is onze WalltexPro, de duurzame variant van Airtex, ontstaan: PVC-vrij en geprint met inkten op waterbasis. Bovendien heeft deze unieke wandbekleding een textiel toplaag met matte uitstraling: dat is exclusief in de markt. 

 

MultiTexPro is onze grootste innovatie in wandbekleding. Deze werkt namelijk egaliserend, akoestisch én isolerend. MultiTexPro en alle behangsoorten hebben een witte achterkant, waardoor je inderdaad altijd eerst de muren egaal van kleur moet maken. Dat hoeft niet bij de overige wandbekledingen. Sanotex heeft een blauwe achterkant, daardoor zijn de wittinten écht wit. Airtex en Walltexpro hebben daarentegen bewust een grijze achterkant. Zo kun je ‘m op elke wand plakken en zie je er geen kleuren doorheen. Let dan wel op met wittinten, die kunnen iets grijzer uitkomen.

 

Dan kom je dus heel wat behangsoorten tegen iedere dag. Wat is het grootste verschil in de vijf behangsoorten in ons assortiment? Een groot verschil tussen de behangen is het materiaal van de backing. Zo heeft ProVinyl zeer fijn als enige behang een papieren backing. De andere vier behangsoorten hebben een non woven backing. Het verschil? Bij een papieren backing smeer je de lijm op het behang in plaats van op de wand. Je hebt dus een lange tafel nodig. Bij een non woven backing smeer je de muur in en kun je gelijk plakken. Bovendien is behang met papieren backing achteraf moeilijker te verwijderen.

 

Bovendien verschillen de behangsoorten vooral in uitstraling. Zo heb je een leerlook, linnenlook of een matte look. Het is maar net waar je van houdt. 

 

Behangrollen op vaste breedtes zijn een stuk makkelijker te plakken. 

Dat is prima om zelf te doen. Naast de standaardmaat van 53 cm leveren wij ook behang op rollen van 70 en 80 cm breed. Dat is echt uniek. Hierdoor hoef je minder behangstroken te plakken om een muur te vullen. Bovendien personaliseert onze professional zelf het behang met een eigen een print of ontwerp. Of een Motiflow patroon natuurlijk. Klinkt goed! Moet u per rol een nieuw bestand aanleveren?  Nee, zo ingewikkeld werkt dat gelukkig niet. Je vult de maten van de wand in en levert zelf een bestand aan voor op het behang, of je kiest een patroon van Motiflow. Ons productiesysteem deelt het bestand automatisch op in behangrollen. Dat scheelt de professional heel veel tijd. Bovendien is onze snijmachine FOTOBA (speciaal voor behang) heel nauwkeurig. Die werkt op basis van lijnen en wijkt geen millimeter af van het bestand. Om er zeker van te zijn dat de verdeling écht helemaal klopt, controleren wij handmatig of de rollen op elkaar aansluiten. Check, check, dubbelcheck!

 

AcousticPro panelen met eigen opdruk maken de perfecte plek. Een ‘hard’ interieur heeft een lange nagalm en wekt irritatie en vermoeidheid op. Met AcousticPro panelen zorg je voor een stillere, maar ook voor een gepersonaliseerde omgeving.

 

Extra info Airtex:

 • Materiaal: Polyester met een PVC coating
 • Gewicht: 330 gr./m²
 • Brandcertificaat: B1
 • Printtechniek: UV-print, enkelzijdig
 • Maximale printbreedte uit één stuk: 494 cm
 • Afwerking: Schoonsnijden, tunnels
 • Binnen/buiten: Binnen
 • Waterafstotend: Ja
 • Translucent: Nee
 • Tip: We adviseren je om rondom 5 cm extra te bestellen, omdat een vloer of plafond nooit helemaal recht loopt.
 • Extra:100% Europees product
 • Montage: Stotend plakken

Basicwall in vergelijking met Airtex

Toen de prijzen van onze populaire Airtex bleven stijgen, zijn we op zoek gegaan naar een identiek materiaal bij andere producenten. Het resultaat daarvan is onze Basicwall! Dit materiaal bevat dezelfde samenstelling als Airtex en op het oog zie je geen verschil. Beide polyester doeksoorten zijn voorzien van een toplaag van PVC dat het behang beschermt tegen kreukels en scheuren. Aanbrengen is dus heel eenvoudig. De toplaag is bovendien waterafstotend en biedt een goede bescherming tegen oppervlakte beschadigingen en vlekken.

Basicwall en Airtex hebben beide een grijze backing, ook wel greyback genoemd. Deze backing voorkomt dat het eventuele kleurverschil met de achtergrond zichtbaar is in de print. Dit maakt het behang geschikt om op gekleurde achtergronden te plakken.

Wat het verschil is tussen die twee? Basicwall is vergeleken met Airtex een stuk voordeliger en iets dikker en dus zwaarder.