Alle categoriëen

Informatie

MultiTexPro® wandbekleding (dikte +/- 3,5 mm) biedt jou een enorme kans. Nooit eerder werkte een wandbekleding egaliserend, isolerend en geluiddempend! Deze unieke eigenschappen maken van MultiTexPro® een innovatie waarmee wij ons onderscheiden van onze concurrenten die traditionele wandbekleding verkopen. Oneffenheden tot 4 mm op de muur werkt MultiTexPro® feilloos weg. Natuurlijk helemaal in de unieke stijl met jouw eigen print, patroon of foto. Klik svp hier voor meer PDF info.

Klik svp hier voor behanglijm en ondergrond en hier voor de video.

Moment a.u.b. Message

Egaliseert oneffenheden

Oneffenheden tot 4 mm op de muur werk je feilloos weg. MultiTexPro is geschikt voor vrijwel alle ondergronden zoals gips, een stenen muur of hout. Het egaliseert oneffenheden groter dan 4 mm, maar vult bijvoorbeeld gleuven of gipsovergangen niet op, deze dienen eerst grof uitgevlakt te worden.

Verbetert de akoestiek

MultiTexPro absorbeert en isoleert geluidsgolven. Elke ruimte gaat erop vooruit als het er rustiger klinkt. Meten is weten! Daarom voerde een gecertificeerd bedrijf een onderzoek uit zodat jij precies weet wat MultiTexPro bijdraagt aan de akoestiek. In deze tabel zie je de absorptiewaarde per geluidsfrequentie: hoe hoger de lijn, hoe beter MultiTexPro deze frequentie absorbeert. 

Goed om te weten: een absorptiewaarde is verdeeld tussen 0 en 1. Waarde 0 is vergelijkbaar met een ruimte waar geen geluidsoplossingen staan en het dus erg galmt. Waarde 1 is het beste: deze waarde kun je vergelijken met een open raam waar al het geluid in verdwijnt.

MultiTexPro® isoleert 

Door de dikte van het materiaal dekt MultiTexPro de wanden af waardoor warme lucht langer in de ruimte blijft hangen en de koude lucht buiten blijft. In de zomer houd je juist de warmte buiten en de koude lucht binnen. Beter voor je energierekening dus.

Multifunctioneel

Stucen is dus niet nodig! Daarnaast werkt deze wandbekleding geluiddempend: het absorbeert en isoleert geluidsgolven. Elke grote ruimte gaat erop vooruit als het er rustiger klinkt. Als klap op de vuurpijl werkt MultiTexPro® ook nog isolerend. In de zomer houdt het warmte buiten, in de winter de kou. Beter voor je energierekening dus.

Helemaal in jullie unieke stijl

Ontwerp de wandbekleding met de favoriete print, foto of patroon. MultiTexPro® wordt haarscherp geprint in krachtige kleuren. Verkrijgbaar in elk gewenst formaat. Zo plak je het naadloos op de muur en past het perfect in elke ruimte! We adviseren je om rondom 5 cm extra te bestellen, omdat een vloer of plafond nooit helemaal recht loopt.

De dikte van het materiaal dekt de wanden af waardoor warme lucht langer in de ruimte blijft en de koude lucht buiten. Beter voor de energierekening dus.

Extra info:

Materiaal: 3 laags polyester

Gewicht: 710 gr./m2

Brandcertificaat: EN-13501: C-s1, d1

Printtechniek: Sublimatie

Lichtechtheid: 6-7 (op schaal van 1 tot 8)

Minimaal formaat: 20 x 20 cm

Maximaal formaat uit één stuk: B 290 x H 1200 cm

Tip: We raden aan om het behang in één geheel te bestellen met rondom 5 cm extra. Zo krijg je een geheel en optimaal resultaat.

Montage: Stotend plakken

Afwerking: Snijden

Binnen/buiten: Binnen

Waterafstotend: Nee

Translucent: Nee

Tip: zorg ervoor dat de ondergrond effen van kleur is, dit voorkomt kleurverschil.

Akoestische waarde: 0,25 aw

Geurloos: Ja

Egaliserend: Ja tot 4 mm

MultiTexPro is niet bestand tegen bleekhoudende middelen, deze breken namelijk kleurpigmenten af. Tijdens het snijden kunnen er zwarte korreltjes vrijkomen, deze kunnen opgezogen worden met een stofzuiger of opgeveegd met een veger en blik. Deze kunnen niet nat verwijderd worden. We raden af om blanco / witte bestanden te bestellen. Hier kunnen de zwarte korreltjes wel zichtbaar blijven.

Tip: we raden aan om het materiaal 24u van te voren in de ruimte te laten acclimatiseren, voordat je begint met monteren.