Alle categoriëen

Informatie

Basicwall is het naadloze behang met een maximum van 3,14 x 20 meter uit 1 stuk. Deze polyester doeksoort met een toplaag van PVC heeft een matte uitstraling en een licht gestructureerde toplaag. Daarmee is het een goed alternatief voor traditioneel behang. Basicwall is voordelig en heeft een intensieve kleurkracht. Een behang met matte uitstraling dat je moeiteloos op gekleurde ondergronden kunt plakken: dat is onze nieuwe Basicwall. Een mooie toevoeging voor het behang-assortiment, zeker nu de prijs van Airtex flink is verhoogd. Deze twee behangsoorten zijn namelijk bijna identiek aan elkaar. Wanneer je welk behang moet kiezen? Je leest er alles over op deze website.

Moment a.u.b. Message

Basicwall in vergelijking met Airtex

Toen de prijzen van onze populaire Airtex bleven stijgen, zijn we op zoek gegaan naar een identiek materiaal bij andere producenten. Het resultaat daarvan is onze Basicwall! Dit materiaal bevat dezelfde samenstelling als Airtex en op het oog zie je geen verschil. Beide polyester doeksoorten zijn voorzien van een toplaag van PVC dat het behang beschermt tegen kreukels en scheuren. Aanbrengen is dus heel eenvoudig. De toplaag is bovendien waterafstotend en biedt een goede bescherming tegen oppervlakte beschadigingen en vlekken.

Basicwall en Airtex hebben beide een grijze backing, ook wel greyback genoemd. Deze backing voorkomt dat het eventuele kleurverschil met de achtergrond zichtbaar is in de print. Dit maakt het behang geschikt om op gekleurde achtergronden te plakken.

Wat het verschil is tussen die twee? Basicwall is vergeleken met Airtex een stuk voordeliger en iets dikker en dus zwaarder.

Behang voor alle kleuren ondergrond

Basicwall wandbekleding heeft dus een licht grijze achterzijde, ook wel greyback genoemd. Hierdoor is eventueel kleurverschil met de achtergrond niet zichtbaar. Je kunt het materiaal daarom op gekleurde achtergronden plaatsen, zonder dat dit doorschijnt op de prints.

Kreukvrij dankzij de sterke toplaag

Basicwall heeft een toplaag met PVC coating, welke kreukels en scheuren tegengaat. Hierdoor breng je het behang eenvoudig en snel aan op wanden. De toplaag is waterafstotend en biedt een goede bescherming tegen oppervlakte beschadigingen en vlekken.

Eenvoudig verwijderbaar

Wil je een met behanglijm geplakte Basicwall print verwijderen? Dat kan, de afstripbare print is zelfs herbruikbaar. Basicwall wandbekleding breng je gemakkelijk aan op voldoende gladde en egale muren. Zo hecht het behang optimaal.

Extra info:

 • Materiaal: Polyester met een PVC coating

 • Gewicht: 370 gr./m²

 • Brandcertificaat: B1

 • Printtechniek: UV-print, enkelzijdig

 • Maximale printbreedte uit één stuk: 314 cm

 • Afwerking: Schoonsnijden, tunnels

 • Binnen/buiten: Binnen

 • Waterafstotend: Ja

 • Translucent: Nee

 • Tip: we adviseren je om rondom 5 cm extra te bestellen, omdat een vloer of plafond nooit helemaal recht loopt.

 • Montage: Stotend plakken