Alle categoriëen

Informatie

Folders bestellen vanaf 10 stuks. Heeft u nieuwe folders nodig? Hou je niet in qua ontwerp: met onze folders digitaal geprint in full color knalt de boodschap van het papier en digitaal printen is beter voor het milieu dan het iets goedkopere offsetdrukwerk! Wij printen folders met één ontwerp vanaf 10 stuks op hoge kwaliteit digitaal. Of kies dus de goedkopere folders met offsetdrukwerk vanaf 250 stuks

Wilt u formaat A7 of A7 Large? Klik dan svp hier.

Wilt u alleen een flyer? Klik dan svp hier / Wilt u een magazine? Klik svp hier

Moment a.u.b. Message

LET OP! Loopt je ontwerp door over de vouwlijnen? Voorkom brekende inkt en bestel de folders met mat- of glanslaminaat.

Folders voor acties, evenementen of producten

Al jarenlang zijn folders op A3, A4, A5, A6 of A7 formaat de ideale drager van bijvoorbeeld kort omschreven acties, evenementen of nieuwe producten. Op een folder met kruisvouw kun je overzichtelijk de informatie kwijt. Met een glans of mat laminaat en één slag gevouwen kun je een folder ook omtoveren tot een menukaart. Daarnaast kun je nog kiezen uit twee en drie slagen wikkelvouw of twee en drie slagen zig-zag vouw. Zet ook eens iets anders dan anders voor jouw klanten neer met folders in afwijkende formaten.

Tip: maak bij het opmaken van folders gebruik van de handige template en klik svp hier voor de 6 voorbeeldfolders. Zo weet je zeker dat je ontwerp goed uit de printer komt.

Overtuig je collega van de kracht van print.

Is je collega niet zo van de geprinte informatie? Misschien kun je hem of haar overtuigen met een onderzoek van Gfk in het achterhoofd. Dit onderzoek wijst namelijk uit dat papieren folders nog altijd massaal worden gelezen. Ongeveer 11,5 miljoen Nederlanders lezen de papieren folders, tegen 3,8 miljoen die alleen of ook digitaal lezen.

Door de zwaardere grammages heb je nu de keuze uit maar liefst acht materialen:

HV gesatineerd MC (beschikbaar in 135, 170, 250, 300 en 400 grams)

HV halfmat MC (beschikbaar in 135, 170, 250, 300 en 400 grams)

HVO wit (beschikbaar in 90 en 170 grams)

Biotop Naturel (beschikbaar in 250 grams)

Sulfaatkarton (beschikbaar in 260 en 300 grams)

Natuurkarton (beschikbaar in 300 en 350 grams)

Synaps (beschikbaar in 300 grams)

YupoBlue (beschikbaar in 319 grams)

Ons papier en het milieu: naast de milieuvriendelijke papiersoorten, kun je met jouw keuze ook op een andere manier bijdragen aan Moeder Natuur. Dat zit ‘m in de productie: door digitaal te drukken is de hoeveelheid afval een stuk minder dan bij goedkopere folders met offsetdrukwerk vanaf 250 stuks. We hoeven geen drukplaten en chemicaliën te gebruiken en de pers hoeft ook niet eerst op kleur te komen. Zo besparen we gemiddeld 200 vellen, het eerste vel dat van onze digitale printers rolt heeft meteen de juiste kleuren.

Maak daarnaast jullie huisstijluitingen compleet met Briefpapier & Factuurpapier, Visitekaartjes, Flyers en Brochures.

Zwaardere grammages en meer materiaalkeuze bij folders

Goed nieuws! Wij hebben ons folderassortiment flink uitgebreid. Vanaf nu is het mogelijk om bij Folders hogere grammages dan 170 grams te bestellen. En daarbij kies je nu uit vijf extra papiersoorten bij dit product.

Uitbreiding vouwopties

Je kon al eerder zwaardere grammages bestellen bij de producten menukaarten en ansicht- en wenskaarten maar dan met 1 slag vouwen. Dit hebben we uitgebreid zodat jij je folder nog meer variatie kan geven. Wanneer je kiest voor de optie meerslagen vouwen kies dan bijvoorbeeld voor de luikvouw of de twee slagen zigzagvouw. Vouw jij hem nog?

Keuze uit acht papiersoorten

Door de zwaardere grammages heb je nu de keuze uit maar liefst acht materialen:

HV gesatineerd MC (beschikbaar in 135, 170, 250, 300 en 400 grams)

HV halfmat MC (beschikbaar in 135, 170, 250, 300 en 400 grams)

HVO wit (beschikbaar in 90 en 170 grams)

Biotop Naturel (beschikbaar in 250 grams)

Sulfaatkarton (beschikbaar in 260 en 300 grams)

Natuurkarton (beschikbaar in 300 en 350 grams)

Synaps (beschikbaar in 300 grams)

YupoBlue (beschikbaar in 319 grams)

De papiersoorten tot en met 170 grams wordt gevouwen, alles daarboven wordt gerild. Bij het rillen wordt het papier gekneusd op de plek waar het gevouwen moet worden, om te voorkomen dat het papier breekt of scheurt. Het is dus goed om te weten dat boven de 170 grams de folder niet gevouwen wordt geleverd.

De verschillende grammages

Het meest bestelde grammage is 170 grams. Onze tip? Kies de juiste grammage aan de hand van de toepassing waar je de folder voor gaat gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld een uitnodiging wil versturen kies dan voor een grammage vanaf 300 grams, omdat een uitnodigingskaart vaak een luxe uitstraling moet hebben. Maar heb je een folder nodig om een kortlopende actie te promoten dan volstaat een materiaal van 135 grams ook, omdat het tijdelijk is en niet per se een luxe uitstraling nodig heeft. Uiteraard geldt hoe lager het grammage, hoe goedkoper de prijs.

Extra bescherming door laminaat

Alle papiersoorten met een gestreken voor- en/of achterzijde kunnen worden voorzien van een laminaat. Voorbeelden van gestreken papiersoorten zijn: HV halfmat MC, HV gesatineerd MC en Sulfaatkarton. Met het laminaat geef je een extra bescherming aan de folder. Je hebt keuze uit drie verschillende laminaten: glans, mat en soft touch mat. Bij het glanzende laminaat heb je heldere en krachtige kleuren, maar het kan wel een kleine schittering geven. Bij de matte variant heb je een doffer beeld, maar teksten zijn juist weer beter leesbaar. Het soft touch mat laminaat voelt zacht en luxe aan. Daarnaast is het ook minder krasgevoelig dan het standaard matte laminaat. Het is wel belangrijk om te weten dat wanneer je enkelzijdig lamineert het drukwerk licht kan kromtrekken.

De verschillende papiersoorten

De ongestreken papiersoorten hebben geen laminaat nodig, omdat deze materialen bestempelbaar en beschrijfbaar zijn. Voorbeelden van ongestreken papiersoorten zijn Biotop Naturel, Natuurkarton en HVO wit. Dit is ook het geval bij synthetisch papier: YupoBlue en Synaps. Deze nemen geen water op waardoor het geen laminaat nodig heeft. Deze materialen zijn bijvoorbeeld goed inzetbaar in de horeca als menukaart.

Je hebt dus gestreken en ongestreken papiersoorten. En dan heb je ook nog een papiersoort die beide heeft: Sulfaatkarton. Deze voegden we onlangs toe aan ons assortiment en perfect materiaal voor wens- en ansichtkaarten.

Wij snappen dat je de papiersoorten zelf wilt zien en voelen. Vraag je gratis samples aan.