Alle categoriëen

Informatie

Gestanste stickers en etiketten op rol. Ideaal bij grote oplages, bijvoorbeeld etiketten in eigen productie, is stansen zeer interessant. Voor grote oplages labels en etiketten (vanaf 10.000 stuks) hebben wij sinds kort het machinepark uitgebreid met een gloednieuwe stansmachine! Met zelfklevende labels en etiketten geef je producten een eigen, gepersonaliseerde uitstraling. Je bepaalt zelf het formaat en de vorm, te bestellen vanaf een klein aantal tot honderdduizenden stuks.

Moment a.u.b. Message

Het verschil tussen lasersnijden en stansen

Plus- en minpunten lasersnijden 

Geschikt vanaf kleine oplage etiketten en stickers op rol

Ieder gewenste vorm is mogelijk

Levertijden zijn in vergelijking met stansen een stuk korter: voor 21.30 uur besteld, eventueel de volgende dag geleverd. Spoedleveringen zijn dus geen probleem

Door het branden van de randen kan er een kleine ophoping van de randen ontstaan, dat maakt het minder geschikt voor etiketteermachines

Plus- en minpunten stansen 

Geschikt voor grote oplages etiketten

Voorkomt ophoping van lijm, waardoor het ideaal is voor etiketteermachines 

Scherpe prijs bij hogere oplage

Langere levertijd: voor 21.30 uur besteld, binnen 5-7 werkdagen in huis

Niet ieder gewenst contour mogelijk: keuze uit een rechthoek, vierkant of cirkel 

Productbeschrijving Etiketten - grote oplage

Met etiketten geeft u producten een eigen uitstraling. Een geschikte keuze als u wilt personaliseren. Dit product is interessant voor een oplage vanaf 10.000 stuks.

Betere verwerking op etiketteermachines

Gebruikt u de etiketten voor een eigen etiketteermachine? Dan is stansen erg interessant. Het verschil tussen laseren en stansen? Met laseren branden we de randen van de etiketten: lijmresten kunnen dan zorgen voor een kleine ophoping van de randen. Dit is geen probleem als je met de hand plakt, machines kunnen daarentegen vastlopen. Bij stansen heb je dit niet. Voor de verwerking gebruiken wij een op maat gemaakt stansblik. Het contour wordt onder luchtdruk uitgespaard. Hierbij treedt geen ophoping op.

Scherpe print

Onze printers met HP Indigo's LEP-technologie printen zeer kleine inktdeeltjes voor een uniforme glans en een scherpe print. Zo bieden wij de beste kwaliteit.

Kies uw materiaal

U heeft keuze uit de materialen zelfklevend matpapier, glanspapier, witte folie of transparante folie. Wij leveren de etiketten op rol en stansen ze kisscut, dus door de sticker tot de backing.

Extra info:

 • Materiaal: Mat papier, Glans papier, Zilverfolie, Witte folie en Transparante folie
 • Printtechniek: LEP-Technologie
 • Maximale printbreedte uit één stuk: 30 cm
 • Maximale printhoogte: 47 cm
 • Lijmlaag: Permanent
 • Afwerking: Schoon- en contoursnijden, levering op rol. Folie wordt voorzien van glans of mat laminaat.
 • Binnen/buiten: Binnen en buiten. Uitzondering is papier, dit is alleen geschikt voor binnen.
 • Extra: Etiketten op rol zijn gewikkeld op een koker met een doorsnede van 7,6 cm
  Eén beeld per order.
 • Let op: Kan mogelijk verkleuren door UV-licht

Geen ophoging van de randen door lijmresten

Voorheen sneden we alle etiketten met een laser. Het voordeel hiervan is dat je snel operationeel bent, ieder gewenst contour kunt maken en dat er geen minimale bestelhoeveelheid geldt. Stansen is een traditionele manier van verwerken waarbij wij gebruik maken van een op maat gemaakt stansblik. Het blik plaatsen wij op een roterende cilinder die, door druk van binnenuit, de contour uitspaart. Op die manier voorkom je een ophoging van de randen door lijmresten. Dat risico loop je namelijk bij laseren, omdat de randen dan gebrand worden. Dit is geen probleem als je met de hand plakt, maar etiketteermachines kunnen daarentegen vastlopen.

Update 5 okt 2022: Groter assortiment labels voor scherpere prijzen

Met de komst van onze spiksplinternieuwe Durst TAU's geven we ons label- en etikettenassortiment een flinke upgrade in kwaliteit én voegen we vier materialen toe. Vanaf nu kun je ook kiezen voor onze nieuwe witte promotionele folie en sterk hechtende witte folie. Binnenkort komt hier nog een transparante promotionele folie en ultra destructable folie bij. Bonus: al onze labels en etiketten zijn in prijs verlaagd.

Breder assortiment, betere kwaliteit en lagere prijzen

Door de nieuwe Durst TAU breiden we flink uit in materialen en afwerkingen. Alle voordelen van de Durst TAU 330 RSC op een rij:

Voordeliger. Voorheen konden wij alleen materiaal verwerken dat op voorhand was voorzien van een coating. Met de TAU is dat niet meer nodig waardoor we flink op materiaalkosten besparen.

Verbeterde kwaliteit. Door de nieuwe printtechniek zijn de materialen krasvast en is de kans op verkleuring door UV-licht een stuk kleiner.

Naast full colour ook wit mogelijk. De ene printer draait full colour en de ander kan ook wit printen.

Uitbreiding van ons assortiment. We verwelkomen vier nieuwe folies, daarover lees je hieronder meer.

Vier nieuwe labels en etiketten

Een witte en een transparante folie met verwijderbare lijmlaag.

Deze twee folies zijn geschikt voor tijdelijke, promotionele toepassingen. Handig als je bijvoorbeeld een sticker weg wil geven tijdens een event.

Witte folie met sterk hechtende lijmlaag

Geschikt voor moeilijk hechtende ondergronden zoals kunststof. Je bent verzekerd dat jouw sticker, label of etiket blijft plakken. Deze folie hecht altijd en op elk materiaal.

Ultra destructable folie

Het perfecte materiaal voor keuringsstickers, garantiezegels en anti-diefstal stickers. Deze folie plakt permanent en is erg moeilijk te verwijderen. Bij het verwijderen, brokkelt deze af.

Je kiest de materialen bij etiketten, stickers op rol en stickervellen. Goed om te weten: al deze producten zijn al vanaf één stuk te bestellen.

11 april 2024: Van milieuvriendelijke stickers tot Durst Tau 330: lees alles over de stickers en etiketten(groei)markt.

De hardloper binnen het productiehuis: de stickers en etiketten productielijn. Ook niet gek als je bedenkt op hoeveel producten een sticker zit. Deze markt zit boordevol potentie en wij helpen jou graag om hier alles uit te halen. Van kleine stickers, stickers op rol tot kilometers aan etiketten: Door de digitale druk van de Durst Tau 330 ben je verzekerd van een print in de allerhoogste kwaliteit voor een voordelige prijs.

Een verbeterde kwaliteit print en gunstige prijs

Voorheen werden deze vinylstickers op de folielijn geproduceerd maar dit kostte enorm veel tijd bij het snijden en we konden niet de meest scherpe prijs bieden. De komst van de Durst Tau 330 printers bracht daar verandering in. Deze printers in combinatie met de laserscutters zorgen voor een revolutie en brengen de sticker (sign) en etikettenmarkt samen. Je krijgt een verbeterde kwaliteit print door de digitale druk maar je bent veel minder kwijt tijd bij de afwerking van het product. Daarnaast heeft het materiaal niet per se een laminaat of vernis nodig. Deze kies je voor extra bescherming en de uitstraling. Samen maakt dit dat we jou een gunstige prijs kunnen bieden. Win-win-win dus!'

Plus- en minpunten van de Durst Tau 330

Hoge kwaliteit digitale druk

Coating/laminaat of vernis overbodig waardoor we jou een gunstige prijs kunnen bieden

UV-bestendige inkt waardoor kleuren niet vervagen onder invloed van zonlicht

Naast full colour ook wit mogelijk

De inkt is snel droog en verhard waardoor deze weerbestendig is

De inkten hebben een glanzende afwerking, zelfs op mat papier, hoewel onbedrukte delen hun matte uitstraling behouden. Wil je wel een matte uitstraling? Kies dan voor een laminaat.

Constante kleur en UV-bestendig

De Durst Tau 330 heeft printkoppen. Zo heeft elke kleur acht printkoppen. Op deze printkoppen zitten nozzles. Dit zijn hele kleine gaatjes die op een printkop zitten waar inkt doorheen wordt gespoten.

Zo heeft elke printkop in totaal 2048 kleine nozzles. Zo heb je bij een print in totaal 17.000 kleine lijntjes naast elkaar. Echt ieniemienie dus! Het beeld wordt vervolgens 'ingelezen' en waar geprint moet worden doet de geselecteerde nozzle wat inkt in de print.

De inkt die in deze printkoppen zit is UV-bestendig waardoor de kleuren niet vervagen onder invloed van zonlicht. Ook is de inkt constant. Dit betekent dat de inkten nooit kunnen afwijken omdat deze vast staan. Groot voordeel wanneer je bijvoorbeeld met een herhaalorder zit omdat je geen kleurverschil meer kan hebben. Mits hetzelfde materiaal en hetzelfde bestand natuurlijk wordt gebruikt.

De Durst Tau 330 is een single-pass printer. Bij veel andere printers gaat het materiaal heen en weer door de printer, maar bij de Durst Tau 330 gaat het er in één keer doorheen. De snelheid van de printer is voor vier kleuren (de meest voorkomende) maar liefst 80 meter per minuut. Mega snel dus!'

Door de snelheid van de printer samen met de afwerking zorgt ervoor dat je jouw bestelling al binnen 1 of  2 dagen in huis kan hebben. Een ander voordeel is dat je al vanaf 1 stuk kan bestellen. Door de Durst Tau 330 printers zit je niet vast aan opstartkosten en door de lasercutters ook niet aan stansmeskosten. Ook is het voor niche- en craftbrands interessant omdat ze meer relevantie kunnen bieden. Zo wordt het bijvoorbeeld voor een eigenaar van een smoothiebar aantrekkelijker gemaakt om vaker verschillende sappen met gepersonaliseerde en unieke etiketten aan te bieden.'

Aantal toepassingen op een rij

De opdrachten die gemaakt kunnen worden zijn erg divers, van labels tot sluitingsstickers. Favoriete product? Losse stickers, omdat dit het eerste product was wat bij Promodrukken.nl gemaakt werd. Voorheen werd dit product op de folielijn gemaakt, maar hier moest je uren aan snijden terwijl de lasercutters dat nu in enkele minuten doen. En dat scheelt ook weer in prijs. Ook heb je door het laseren als klant echt alle creatieve vrijheid en zie ik elke dag de meest uiteenlopende vormen voorbij komen. Echt uniek!

De toepassingen zijn erg breed. Hier een kleine greep:

✅Kortingssticker voor in een winkel

✅Sluitingsstickers

✅Etiket voor op een wijnfles

✅Magazijnstickers

✅Labels die bijvoorbeeld bestand moeten zijn tegen water

Meer inspiratie

De laatste trends van de stickers en etikettenmarkt

In deze groeimarkt zien we een aantal interessante trends. Zo wordt personalisatie steeds belangrijker. Dus bijvoorbeeld een andere sticker per winkel of per moment van het jaar (valentijn, kerst). Ook zien wij door de vele nieuwe start up merken een grote vraag naar kleine oplage stickers en etiketten.

Daarnaast speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol in deze (groei)markt. Kies je voor een product bij Promodrukken.nl, dan wordt deze met 100% groene energie geproduceerd. In dit artikel lees je er meer over.

En voor welk labelmateriaal of product je ook gaat deze zijn allemaal mono. Dit betekent dat al onze materialen uit één grondstof bestaan waardoor ze gemakkelijk te recyclen zijn. De materialen zijn van PP of van papier. Dit betekent dat ze 100% pvc vrij zijn en hierdoor kunnen ze ook gelaserd worden.

Dit sluit goed aan bij de beweging dat klanten bij bijvoorbeeld een papieren verpakking ook een sticker van papier willen.

Een andere trend zijn wash off labels. Dit zijn labels die in aanraking met water automatisch loslaten. Zodat flesjes gewassen en hergebruikt kunnen worden in plaats van gerycled via de glasbak. Zo kan het statiegeldsysteem ook voor kleine merken gaan werken. Op dit moment worden de wash off labels volop getest.

Kortom een markt die volop in beweging is en waar wij als printpartner door de Durst Tau 330 printers en lasercutters sterk in geloven. Pak jij ook deze kans?