Alle categoriëen

Informatie

Met vloerstickers creëer je een hoge attentiewaarde. De printfolie is geschikt voor vlakke toepassingen die wel een beetje extra aandacht kunnen gebruiken. Bestel de slijtvaste vloerstickers in elke gewenste vorm. De vloersticker zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Het is een effectief product dat vol de aandacht trekt. Natuurlijk voorzien van een anti-slip-laag, zodat er niemand uitglijdt. Hiermee heeft u al een paar templates.

Moment a.u.b. Message

Vloerstickers met anti-slip eigenschappen

Voor tijdelijke binnen vloerstickers adviseren we je onze Promotionele vloerfolie. Wil je stickers van een hogere kwaliteit, kies dan voor Roughmark, Orajet® 3651 of folies uit de 3M™-lijn. Deze vloerstickers voorzien we van een laminaat die de print beschermt tegen vocht en vuil. Onze tip: twijfel je welke vloersticker geschikt is voor jouw toepassing? Kies voor de universele folie Roughmark. Door de extra dikke High-Tack removable kleeflaag is deze geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Nog mooier: je verwijdert de folie tot 6 maanden gegarandeerd zonder kleefresten. 

Uitgelicht: 3M™ Envision 48-20: de 3M™ 48-20 Envision™ is een witte, matte polymeer PVC-vrije printfolie. De folie is 100% recyclebaar dankzij het gebruik van milieuvriendelijke inkten. De grijze lijmlaag zorgt voor een goede dekking op een gekleurde ondergrond.

Extra grote vloerstickers ook mogelijk: wil je een extra grote vloersticker? Bestel eenvoudig het hele oppervlakte en lever dit in één bestand aan. Wij delen het bestand dan automatisch op en ieder deel krijgt een extra marge van 1,5 cm rondom. Zo kun jij altijd naadloos plakken voor een perfect eindresultaat.

Tips bij het plakken: zorg dat bij het plakken van de sticker de temperatuur tussen de 10 en 32°C is. Bij te warme temperaturen vormt zich een gomachtige lijmlaag en als het te koud is, ontstaat er een brokkelige lijmlaag. Plak de folie op droge ondergronden en zorg dat deze schoon en vetvrij zijn.

Folies plakken op de vloer? Dit moet je weten

Lijmlagen, R-waardes en levensduur: allemaal eigenschappen die meespelen in de keuze voor een folie op de vloer. Hieronder vertellen we je welke folie het meest geschikt is voor een bepaalde toepassing. We verklappen alvast dat al onze folies voorzien van een goede antislip en makkelijk verwijderbaar zijn.

De kracht van floor advertising
Door de smartphone kijken we steeds meer naar beneden. Maak hier slim gebruik van, bijvoorbeeld om beursbezoekers naar de stand te leiden of acties te promoten. Je kunt bijvoorbeeld trappen beplakken of zelfs asfalt een boodschap geven.

Vloerfolies voor binnen 
Onze DOT vloerfolie en de Orajet 3162 zijn perfect voor binnen. Het verschil tussen die twee? Orajet heeft een grijze lijmlaag voor een goede dekking op gekleurde ondergronden. Deze grijze lijmlaag heeft DOT vloerfolie niet, maar ook deze folie schijnt door zijn witte lijmlaag met hoge opaciteit niet door. Bovendien is de DOT-folie eenvoudiger te plakken en heeft 'ie in tegenstelling tot Orajet geen laminaat nodig voor antislip. De basisfolie heeft namelijk al antislip eigenschappen. Zo bespaar jij op kosten. Fijn hé? Wil je de print beter beschermen? Kies dan voor Orajet 3162 met een vloerlaminaat. Met een laminaat voorkom je beschadigingen van de print en voorzie je de folie van antislip. Beide folies zijn makkelijk te verwijderen, hebben een hoge R-waarde van 10 en de verwachte levensduur is voor beide folies circa 3 maanden. Uh R-waarde? Relax! Daar leggen we je later in dit artikel alles over uit.

Vloerfolies voor buiten 
Heb je een mooi project voor buiten? Kies dan voor onze Roughmark of 3M 3662-10. Beide folies zijn makkelijk te verwijderen. De universele Roughmark plak je op vrijwel alle ondergronden, heeft een hoge R-waarde van 10 en is geschikt voor kortdurende toepassingen. De 3M 3662-10 is geschikt voor langer gebruik en plak je moeiteloos op beton, bestrating en asfalt. De grove structuur biedt bescherming van jouw print en zorgt met een extra hoge R-waarde van 11 voor dat je niet zomaar uitglijdt over de sticker. Die hoge R-waarde maakt de folie geschikt voor bijvoorbeeld winkelingangen, buitentrappen, laboratoria en wasserettes.

R-waarde: zo zit dat
De R-waarde geeft aan onder welke omstandigheden de folie goed functioneert en veilig gebruikt kan worden. Die waarde begint bij R9 en eindigt bij R13. Hoe hoger het getal, hoe hoger de slipweerstand. Bij de antislip-test lopen twee personen (met veiligheidsharnas ;-)) over een oppervlak dat voortdurend met een zeepoplossing in water wordt ingesmeerd. Ze lopen op en neer over een oppervlak, waarbij de hellingshoek helt totdat de proefpersoon zijn grip verliest. Elke proefpersoon loopt vier keer tot hij grip verliest, waarna het gemiddelde van deze acht metingen wordt genoteerd. Hoe scherper de hoek, hoe hoger de R-waarde. Onze indoor vloerfolies zijn voorzien van een R-waarde van 9 of 10. Dat betekent dat deze geschikt zijn in publieke ruimtes zoals horeca, retail en kortdurende evenementen. De outdoor folies hebben een R-waarde van 10 of 11. Nog hoger en dus geschikt voor nog meer locaties zoals wasserettes en laboratoria. Met onze folies sta je altijd sterk in je schoenen.

De vloer: van stickers tot tapijt

Uit onderzoek van 3M is gebleken dat onze blik steeds meer naar beneden is gericht door het gebruik van de smartphone. Zo kun je ervoor kiezen om de print van de wand geheel of subtiel te laten doorlopen op de vloer. Geschikte producten zijn bijvoorbeeld:

✅ Vloerstickers: een DOT sticker is perfect voor een tijdelijke toepassing. Door de noppenstructuur kun je deze namelijk heel makkelijk verwijderen en herpositioneren.

✅ Vloerzeil: van slijtvast vinyl met een anti-slip toplaag.

✅ Beurstapijt: een mat met een bovenlaag van zacht velours en een anti-slip laag.

Extra info:

 • Materiaal: Promotionele vloersticker, Roughmark en Orajet® 3162 en 3651
 • Brandcertificaat: Roughmark, Promotionele vloersticker en 3M™ Envision 48-20: B1
  3M™ IJ3662-10, Orajet® 3162 en Orajet® 3651: Nee
 • Printtechniek: Roughmark, Promotionele vloersticker, 3M™ Envision 48-20, 3M™ IJ3662-10, Orajet® 3162: Latex
  Orajet® 3651 transparant: UV
 • Maximale printbreedte uit één stuk: Promotionele vloersticker, 3M™ Envision 48-20 en Orajet® 3162: 133 cm
  3M™ IJ3662-10: 118 cm
  Orajet® 3651 en Roughmark: 148 cm
 • Lijmlaag: Roughmark, Promotionele vloersticker, Orajet® 3162 en 3M™ IJ3662-10: Verwijderbaar
  3M™ Envision 48-20 en Orajet® 3651: Permanent
 • Kleur lijmlaag: Roughmark, Promotionele vloersticker, Orajet® 3651 transparant: Transparant
  3M™ Envision 48-20, 3M™ IJ3662-10,Orajet® 3651 wit en Orajet® 3162: Grijs
 • Montagetemperatuur: 10 °C tot 32 °C
 • Plakinstructie: Droog plakken. Orajet® 3651 en Roughmark mag je droog en nat plakken.
 • Laminaat: Promotionele vloersticker: Geen
  3M™ Envision 48-20: Glans; 3649
  3M™ IJ3662-10: Glans; floorgraphic - R9
  Orajet® 3162: Glans; Sabic vloerlaminaat - R10
  Orajet® 3651 en Roughmark: Mat; 250AS vloerlaminaat - R10
 • Levensduur: 3 maanden
 • Levensduur is afhankelijk van de manier en mate van belasting.
 • Ondergrond: Promotionele vloersticker en Orajet® 3162: Vlak
  3M™ Envision 48-20 en Roughmark: Vlak, licht gestructureerd
  3M™ IJ3662-10: Asfalt, beton, straatstenen
  Orajet® 3651: Vlak en licht glooiend.

Veelgestelde vragen

Hoelang gaat de sticker mee?

Vloerstickers hebben een verwachtte levensduur van ten minste drie maanden.

Welk materiaal of sticker is geschikt op welke ondergrond?

Indoor vloerstickers kun je gebruiken op vlakke, gladde ondergronden en tegels. Twijfel je over de hechting? Neem dan de Roughmark met vloerlaminaat, die heeft een hogere aanvangshechting dan de andere folies.

Outdoor vloerstickers kun je buiten toepassen op bakstenen, asfalt en beton.

Hoe kan ik bubbels voorkomen bij het plakken?

Zorg voor een schone en vetvrije ondergrond. Leent de lijmlaag zich voor het nat aanbrengen van de folie? Maak dan zowel het oppervlakte als de lijmlaag nat en positioneer de folie. Zet de folie vast en rakel langzaam en gelijkmatig het vocht onder de sticker uit. Indien stickers niet nat geplakt kunnen worden positioneer de sticker dan aan de bovenzijde en werk gelijkmatig naar beneden. Werk met beleid, het is lastig om bij droogplakken de sticker te herpositioneren of luchtbellen aan het oppervlakte er uit te strijken.