Alle categoriëen

Informatie

Voorzie elke wand in een huis, showroom, kantoorruimte of beursstand van een uniek gepersonaliseerd behang. Ga voor een eigen ontwerp of kies een van de 20.000 trendy patronen uit onze database. Je hebt de keuze uit 2 standaard formaten en 5 verschillende materialen. Laat je creativiteit de vrije loop en laat de wanden spreken! Papier, textiel of leerlook, een non-woven backing of toch een papieren backing? Er is zoveel te kiezen op het gebied van behang. Geen stress, wij zetten onze vijf behangsoorten en de verschillen daartussen, voor je op een rij.

Je vult de maten (BxH) in en levert zelf bv een PDF bestand of Motiflow design aan voor op het behang. Ons productiesysteem deelt het bestand automatisch op in behangrollen. Dat scheelt jou veel tijd.

Moment a.u.b. Message

Je vult de maten (BxH) in en levert zelf bv een PDF bestand aan voor op het behang. Ons productiesysteem deelt het bestand automatisch op in behangrollen. Dat scheelt jou veel tijd.

De vijf behangsoorten: Erfurt Variovlies (was eerst ProVinyl zeer fijn), ProVinyl fijn, ProVinyl textiel, ProVlies mat en ProVinyl leer. Dit behang is echt anders dan wat je in een bouwmarkt vindt. Je personaliseert het behang met een eigen print of een van de 20.000 professionele en kant-en-klare Motiflow designs. Bovendien leveren we naast de standaardmaat van 53 cm het behang op rollen van 70 cm breed. Dat is uniek. Hierdoor hoef je minder behangstroken te plakken om een muur te vullen, een echte USP dus! WalltexPro is naadloos (behang zonder naden). Klik svp hier voor meer naadloos fotobehang.

Vanaf nu kun je dus ook kiezen voor Erfurt Variovlies. Deze behangsoort is de vervanger voor ProVinyl zeer fijn. Op het gebied van prijs en kwaliteit zijn deze behangsoorten goed met elkaar te vergelijken.In de uitstraling én het plakgemak verschillen ze wel van elkaar. Je leest er hier alles over.

Plakgemak: non woven backing vs. papieren backing

Het grote voordeel van Erfurt Variovlies ten opzichte van ProVinyl zeer fijn? Erfurt Variovlies heeft een non woven backing en ProVinyl zeer fijn had een papier backing. Bij een papieren backing smeer je de lijm op het behang in plaats van op de wand. Je hebt dus een lange tafel nodig. Bij een non woven backing smeer je de muur in en kun je gelijk plakken. Erfurt Variovlies biedt dus meer gebruiksgemak!

Verkrijgbaar in diverse soorten: je kiest uit 5 materiaalsoorten voor een passende uitstraling. Wil je het verschil zelf ervaren voordat je bestelt? Neem dan contact op met Sales & Service voor een gratis sample. Wel zo handig!

Op maat bestellen: je kunt je behang op twee manieren bestellen. Weet je de afmetingen van de wand? Vul deze dan in tijdens het bestellen en reken er 5 cm extra bij op. Omdat een vloer of plafond nooit helemaal recht loopt. Wij delen het bestand vervolgens op in de door jou gekozen baanbreedte van 53 of 70 cm. De banen sluiten op elkaar aan, dus kunnen stotend geplakt worden. Plakken maar! Bij een repeterend patroon of print kun je er ook voor kiezen om het behang te bestellen op rol. Bijvoorbeeld in een lengte van 10 m bij 53 cm.

Altijd een uitstraling dat je aanspreekt 

De behangsoorten verschillen ook in uitstraling. ProVlies mat is met name populair voor een strakke uitstraling in moderne huizen. Het behang heeft geen structuur en is dus helemaal glad. Bovendien voorzien van een acrylcoating zonder pvc. Zo heeft het behang een matte uitstraling en is het de meest duurzame optie. Erfurt Variovlies heeft ook een strakke en gladde structuur en is de goedkoopste optie.

Ga je voor meer structuur op de wand? Pak dan ProVinyl fijn.

Liever een exclusieve look? Ga dan voor textiel of leer. Deze twee varianten bieden door de structuur van het materiaal een andere uitstralingen. Extra luxe! Daarom zijn deze behangsoorten een high-end exclusief product.

Ze kunnen wel tegen een stootje en zijn veilig voor mens en dier

Koffiespatten zijn geen probleem voor onze materialen. Die zijn allemaal afneembaar met een doekje. Ook goed om te weten: alle soorten zijn 100% veilig voor mens en dier. Ze bevatten geen gevaarlijke stoffen, dat maakt het bijvoorbeeld geschikt voor toepassing op een babykamer. 

Printproces met slimme afwerkingen 

Je vult de maten in en levert zelf een bestand aan voor op het behang, of je kiest een patroon van Motiflow. Ons productiesysteem deelt het bestand automatisch op in behangrollen. Dat scheelt jou veel tijd. Bovendien werkt onze snijmachine FOTOBA (speciaal voor behang) super nauwkeurig. Die werkt op basis van lijnen en wijkt geen millimeter af van het bestand. Om er zeker van te zijn dat de verdeling écht helemaal klopt, controleren wij handmatig of de rollen op elkaar aansluiten. Check, check, dubbelcheck! 

En ohja, geen gedoe met het op volgorde leggen van de behangrollen. De rollen voorzien wij van een getal (Part 1, Part 2, Part 3...) zodat je weet in welke volgorde je de rollen moet pakken.  

Nu ook keuze uit WalltexPro (behang zonder naden)

WalltexPro® staat bekend om zijn kreukvrije, stevige toplaag met een unieke textiellook. Daarmee creëer je een warme uitstraling met krachtige kleuren. Het behang is kamerhoog tot een printbreedte van 304 cm en naadloos tot 12 meter breed. Jij plakt WalltexPro® uit één stuk, in tegenstelling tot de andere soorten behang dat in rollen worden geleverd. Het zijn met name professionals die wandbekleding zoals WalltexPro plakken. Ze werken vaak in tweetallen, want het is best lastig om grote formaten in één keer op de muur te plakken. Behangrollen op vaste breedtes zijn een stuk makkelijker te plakken en prima te doen voor een consument zelf. Bovendien is de WalltexPro wandbekleding uniek in de markt door de textiel toplaag met matte uitstraling. Het reflecteert geen licht waardoor je print beter uitkomt.

Geen eigen ontwerp? Gebruik een uniek Motiflow-patroon!

In het bestelproces van ons patroon behang heb je toegang tot de mooiste trendy Motiflow dessins, er zit zeker iets voor je tussen. Alle patronen zijn kant-en-klaar, daarmee is Motiflow dus de ideale én professionele dtp-service voor je. Dat scheelt weer tijd en geld!

Vergelijking Erfurt Variovlies tov ProVinyl zeer fijn:

 • De gladde structuur van Erfurt Variovlies is ideaal voor een strak uiterlijk dat te vergelijken is met een gestucte wand (maar dan met print). ProVinyl zeer fijn had daarentegen een structuur met fijne korrel.
 • Erfurt Variovlies is makkelijker te verwijderen dan ProVinyl zeer fijn. Dit heeft te maken met het verschil tussen een papieren en non woven backing.
 • Erfurt Variovlies is de voordeligste behangsoort in ons assortiment. Dit materiaal is namelijk lichter, het nadeel daarvan is dat het iets kwetsbaarder is en oneffenheden op de muur zichtbaar zijn.

Bestellen zoals jij gewend bent

Ook Erfurt Variovlies bestel je op rollen van 53 en 70 cm. Je vult de maten in en levert zelf een bestand aan voor op het behang, of je kiest een patroon van Motiflow. Ons productiesysteem deelt het bestand automatisch op in behangrollen. Dat scheelt jou veel tijd.

Je hebt geen gedoe met het op volgorde leggen van de behangrollen. De rollen voorzien wij van een getal (part 1, part 2, part 3...) zodat je weet in welke volgorde je de rollen moet plakken.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij staan met veel plezier voor je klaar!

De Durst P5: continuïteit in kwaliteit van jouw print

Naast folies, zoals de 3M IJ40 serie, printen we onder andere posterpapier en behang op deze printer. Het grootste voordeel van de Durst P5? Een super scherpe en gedetailleerde print van jouw ontwerp.

Extra info:

 • Materiaal: Erfurt Variovlies: Vliesbehang met non woven rug
  ProVlies mat: Acryl toplaag en non woven rug
  ProVinyl fijn, textiel en leer: Vinyl toplaag met non woven backing
 • Uitstraling: Erfurt Variovlies: strakke en gladde structuur
  ProVlies mat: matte uitstraling en vlakke structuur
  ProVinyl fijn: fijne structuur
  ProVinyl textiel: linnen look
  ProVinyl leer: leerstructuur
 • Gewicht: Erfurt Variovlies: 150 gr./m2
  ProVlies mat: 200 gr./m2
  ProVinyl fijn textiel, en leer: 350 gr./m2
 • Printtechniek: UV-print
 • Maximale printhoogte uit één stuk: 1000 cm
 • Brandcertificaat: Provinyl fijn, textiel en Provlies Mat: EN-13501: B-s2, d0
  Provinyl leer en Erfurt Variovlies: EN-13501: B-s1, d0
 • Extra: De backing is gemaakt van een FSC-mix
 • Plakinstructies:Matig afwasbaar, Behang droog verwijderen, volledig afstripbaar, Muur insmeren met behanglijm
 • Tip: we adviseren je om rondom 5 cm extra te bestellen, omdat een vloer of plafond nooit helemaal recht loopt