Alle categoriëen

Informatie

Een spandoek is de voordeligste, snelste en effectiefste manier om een merk of bedrijf onder de aandacht te brengen of een boodschap kracht bij te zetten. Daarom behoort het spandoek al jaren tot één van de meest verkochte sign- en communicatiemiddelen.

Voor de hele grote XL spandoeken, klik dan svp hierB1 = brandcertificaat. Klik svp hier voor PVC-vrije banners.

Ik weet het nog niet! Welk doek moet ik nu kiezen? Klik svp hier voor de PDF spandoekenvergelijker.

Moment a.u.b. Message

Banner 510: 510 gr./m2: PVC doek met glanzende uitstraling voor binnen en buiten. 100% Europese kwaliteit en B1 gecertificeerd.
ProPES Outdoor en ProPES FR (FR = brandvertragend): 225 gr./m²: Uniek en lichtgewicht polyester textieldoek. Voorzien van waterafstotende coating.
Banner 610: 610 gr./m2: Block-out PVC doek voor binnen en buiten. B1 gecertificeerd.
Budget banner: 340 gr./m2: Voordelig doek, gemaakt van een combinatie van PVC en polyester. Geschikt voor kortlopende toepassingen.
Zwart-wit banner: 450 gr./m2: PVC block-out doek met zwarte backing. Voor binnen en buiten gebruik met B1 brandcertificaat. Door de zwarte achterkant schijnt de zwart-wit banner niet door.
Meshdoek: 270 gr./m2: luchtdoorlatend PVC doek met gaasachtige structuur. B1 gecertificeerd.

Kies uit vele basismaterialen
Kies een voordelig PVC reclamedoek, een blockout voor doeken met dubbelzijdig bedrukking of een luchtdoorlatend Meshdoek om te bevestigen aan steigers. Of ga voor duurzaam met het 100% recyclebare, opvouwbare, lichtgewicht polyester ProPES Outdoor of ProPES FR doek.

 

Uitgelicht: ProPES
ProPES Outdoor en ProPES FR zijn uiterst duurzame, 100% recyclebare, opvouwbare doeken en worden gemaakt van licht materiaal. Zo monteer je het makkelijk en verstuur je het in een compact pakket. Het verschil tussen beide? ProPES Outdoor is waterafstotend, ProPES FR is brandvertragend.

 

Nagenoeg elke afwerking mogelijk
Voor de afwerking kies je uit vele mogelijkheden: zomen, metalen of conische nikkel ringen, zomen én ringen of een tunnel. Tip: komt het doek op een open plek waar de wind vrij spel heeft? Kies dan altijd voor de optie ‘zomen’ bij het bestellen.

 

Maak je spandoek compleet met accessoires
Wist je dat het mogelijk is om doeken in elke vorm te bestellen? Voor elk spandoek hebben wij accessoires zoals spanners en tiewraps waarmee je jouw doek eenvoudig in een buizenframe monteert. Naast rechthoekige frames leveren we ook ronde spandoekframes.

 

Spandoeken met gigantische formaten
Hou je niet in qua formaat: met een speciale lastechniek zetten we de grootste doeken voor je aan elkaar vast. Je bestelt eenvoudig het hele oppervlakte en levert dit in één bestand aan. Wij delen het bestand dan op. Het grootste doek dat we ooit geprint hebben, was 307 x 6 m. Maar daag ons gerust uit!

Maximale printhoogte uit één stuk:

Banner 510 en Meshdoek: 492 cm
ProPES Outdoor en ProPES FR: 304 cm
Banner 610: 312 cm
Budget banner en Zwart-wit banner: 314 cm

Textuur:

Banner 510, Budget banner Banner 610: lichte structuur

Zwart-wit banner, ProPES Outdoor en ProPES FR: fijne structuur

Meshdoek: gaasstructuur

Afwerking:

Banner 510 en Meshdoek: schoonsnijden, contoursnijden, zomen, ringen en met tunnel

ProPES Outdoor: schoonsnijden, contoursnijden, conische ringen, ronde pees en met tunnel

ProPES FR: schoonsnijden, contoursnijden, conische ringen, ronde pees en met tunnel

Banner 610: schoonsnijden, ringen en met tunnel. Bij gebruik van een tunnel moeten teksten en logo’s minimaal 2 cm vanaf de tunnel staan.

Budget banner: schoonsnijden en ringen

Zwart-wit banner: Schoonsnijden, contoursnijden, ringen

 

 

Spandoeken

Promodrukken.nl is niet alleen het adres voor spandoek bedrukken maar voor nog heel erg veel meer in de vorm van onder meer gevelbanier drukken, steigerdoek bedrukken, een mastvlag bestellen en een steigerdoek kopen. Het is bijkans onmogelijk om alle geleverde services te beschrijven. Zeker is echter dat je op het enige juiste adres bent bij Promodrukken voor alle vormen van drukwerk, print en sign. Raambelettering? Lichtreclame? Het kan allemaal via promodrukken.nl, dat ook gewoon het beste adres is voor vlaggen, banieren, gevelreclame, visuals en XL-printing. Wat dat betreft gaat de specialist geen enkele uitdaging nog uit de weg, Integendeel zelfs. Een gespecialiseerd team van medewerkers kan eventueel de beste producten bij je komen monteren.

Het spandoek heeft nooit iets aan kracht ingeboet

Het spandoek is al heel erg oud. Desalniettemin heeft het nooit iets aan kracht ingeboet de afgelopen jaren. Het geldt nog steeds als een zeer voordelige wijze om snel en effectief een merk, evenement of een bepaald product onder de aandacht te brengen of om een bepaalde boodschap extra kracht bij te zetten. Niet voor niets is het spandoek nog steeds een van de meest gebruikte en verkochte communicatiemiddelen die er zijn.

Bij alle spandoeken heeft Promodrukken alleen de beste accessoires

Spandoeken heb je in tal van verschillende soorten en maten. Je kunt er echt elke kant mee op en niets lijkt onmogelijk als je kiest voor de kracht van het spandoek. Zo biedt promodrukken.nl de banner 510 en banner 610, bouwhekdoek, dranghekdoek, spandoek speciaal voor hekwerk, meshdoeken, de zogenaamde ProPES doeken en tal van interessante spandoek accessoires. Ook interessant is speakerdoek of XL doek. En dat dus steeds voor relatief weinig geld.

Spandoek met enkelzijdige print en diverse afwerkingsmogelijkheden

Ook de materialen van het spandoek waarmee jij gaat scoren is heel erg divers. Zo heb je de Europese kwaliteits PVC doeken, de blockout PVC doeken die je zowel binnen als buiten toe kunt passen, doeken van mesh, doeken die lucht doorlatend zijn en doeken die erg licht zijn. Je kunt kiezen voor een spandoek met enkelzijdige print en ook de verschillende afwerkingsmogelijkheden die er zijn maken van het spandoek een interessant artikel. Er kan gewerkt worden met klittenband, ringen, schoonsnijden, zomen en ook zeker stormfix

Zo zet je je bedrijf, je merk of product nog eens extra in de spotlight

Kortom, als je plannen hebt om je bedrijf, een speciaal product of een evenement extra in het zonnetje te zetten en daarvoor een spandoek te gebruiken, dan heb je nogal wat te kiezen. Aanrader wat dat betreft is wel het PVC reclamedoek, een spandoek dat erg voordelig is. Verder kun je denken aan speciale blockouts voor de spandoeken en kun je eventueel besluiten om te kiezen voor dubbelzijdige bedrukking. Als je voor bijvoorbeeld luchtdoorlatend meshdoek kiest dan is dit spandoek uitstekend te bevestigen aan steigers bijvoorbeeld. Je kunt ook wat betreft het spandoek erg duurzaam te werk gaan. In dat geval kies je voor een spandoek van volledig recyclebaar, opvouwbaar en lichtgewicht polyester, materiaal dat luistert naar de namen ProPET outdoor of ProPET FR.

Monteren is erg gemakkelijk en het doek is volledig duurzaam

De ProPET doeken zijn uitermate gemakkelijk te monteren en zijn ook al eenvoudig met een compact pakket te versturen. Kies je voor ProPET Outdoor dan kies je voor een waterafstotend spandoek, de FR variant is daarentegen juist brandvertragend. Het is maar net wat in jouw specifieke situatie het best past. Het moge duidelijk zijn; vrijwel elke uitvoering is tegenwoordig mogelijk. Daarbij kan dus zeker ook rekening gehouden worden met het gebruikte materiaal en dus met het milieu.

Groot kan en mag, Promodrukken maakt wat dat betreft groot denken ook echt mogelijk

Wat zeker ook aantrekkelijk is aan het spandoek is wel dat je het in zo goed als alle maten bestelt en het dus in zo goed als elke maat te verkrijgen is. Het maakt dan niet uit of het om metalen of conische nikkel ringen gaat of om een tunnel. Er zijn tal van accessoires beschikbaar die dit prima mogelijk maken. Dek maar eens aan spanners en tie-wraps waarmee het spandoek bevestigd kan worden, uiteraard in een solide buizenframe. Deze frames heb je weer in rechthoekige en ronde vorm.

Je bestelt het spandoek gewoon als een geheel

Ja, ook wat betreft het formaat is er heel erg veel mogelijk. Door toepassing van een speciale lastechniek kunnen de verschillende delen aan elkaar bevestigd worden en kun je een gigantisch groot spandoek laten maken. Je bestelt dat spandoek gewoon als een geheel, Promodrukken zorgt vervolgens wel dat het formaat er ook daadwerkelijk komt. Zoals al eerder gezegd gaat Promodrukken geen enkele uitdaging uit de weg. Bekend is bijvoorbeeld dat het al eens een spandoek maakte van 307 bij 6 meter. Ga er maar aan staan.

ProPES geldt als het meest duurzame printproduct

Wil je een spandoek laten maken via promodrukken.nl, zorg dan wel dat je de bestanden altijd op correcte wijze aanlevert. Dit doe je via PDF vanuit een Adobe programma. Mocht je er niet in slagen om een ontwerp te maken, dan kan er uiteraard hulp geboden worden, en dat op eigenlijk alle vlakken. Wie voor het eerst in aanraking komt met de wereld van het spandoek en dus een spandoek wil laten maken, die komt in aanraking met ProPES, algemeen omschreven als een duurzaam printproduct. Kies je voor de outdoor variant, dan heb je te maken met een geheel te recyclen en opvouwbaar, zeer licht polyester. Dergelijke doeken gelden nu als de meest duurzame doeken die beschikbaar zijn. Doorgaans worden ProPES doeken enkelzijdig  gedrukt.

De afwerking met kunststof ringen zijn heel erg mooi

De afwerking van deze ProPES doeken kan met bijvoorbeeld kunststof ringen echt heel mooi gemaakt worden. Ook bij dit spandoek kun je bij promodrukken.nl kiezen voor dat formaat dat jij wenst. Zeker is dat de kleurintensiteit het hoogst is als je deze doeken gebruikt. Dit maakt dat de prints er extra uit gaan springen zeker als je dit doek vergelijkt met andere spandoeken. Het licht wordt nadrukkelijk geabsorbeerd. De afwerking kan ook middels de lasersnijtechniek plaatsvinden. Dan weet je in elk geval zeker dat het doek niet zal gaan rafelen. Een zoom is dan ook volstrekt overbodig.

Passende behanglijm, klittenband en zwarte spanners beschikbaar

Natuurlijk koop je accessoires bij het spandoek dat jij wenst. Accessoires heb je voor de bevestiging met name en in de vorm van behanglijm, klittenband, spanners en tie-wraps, om maar het topje van de ijsberg te benoemen als het om relevante accessoires gaat. Zo kies je gemakkelijk voor wit klittenband of zwarte spanners. Tie-wraps zijn zelfs beschikbaar in kleuren als blauw, wit, geel, zwart, groen en rood.

Zo kun je zelf de positie van de ringen bepalen waarmee het spandoek opgehangen wordt

Binnen het aanbod spandoeken dat promodrukken.nl te bieden heeft, speelt het steigerdoek een belangrijke rol. Een steigerdoek kun je prachtig full-colour laten bedrukken. Je kunt met een dergelijk doek ook prima zelf de positie van de ringen die je gebruikt voor het ophangen van het doek bepalen. Via promodrukken.nl kan een steigerdoek op maat worden gemaakt. Wat betreft de afwerking van een dergelijk doek heb je de keuze uit onder meer afwerking met zomen en ringen in de hoeken om de 20, 30, 40 of 50 centimeter.

Ook een bouwhekdoek is zeer geschikt als communicatiemiddel

Het spandoek zie je ook meer en meer als bouwhekdoek. De bouwhekken kunnen op deze manier voor de beste afscherming van de bouwplaats zorgen en aan de andere kant kunnen ze jouw bedrijf jouw product of een evenement prima in het zonnetje zetten. Een bouwhekdoek is zeer geschikt als communicatiemiddel. Hoewel het het zicht minimaliseert, maximaliseert het de boodschap die je uit wenst te dragen. Voor het doek wordt PVC gebruikt, luchtdoorlatend PVC met name. De afmetingen van een dergelijk doek is vaak 335 bij 175 centimeter en de afwerking is standaard met ringen, om de 30 centimeter een ring.

Met een spandoek op een hekwerk val je pas echt goed op met je bedrijf

Ook de hekwerk spandoeken blijven het erg goed doen als dé manier om je bedrijf of je merk eens extra in de spotlight te zetten. Met een spandoek op een hekwerk val je pas écht op. De drukker drukt het spandoek op stevig bisonyl en vervolgens krijgt het een plekje op het bouw- of dranghek. Uiteraard kies je voor full-colour en ook dit spandoek is standaard afgewerkt met ogen.

De specialisten van Promodrukken.nl weten altijd raad en bieden de beste ondersteuning

Je weet dus waar je moet zijn als het om het spandoek gaat, een veelzijdig doek dat echt geschikt is voor elke locatie en tegenwoordig ook een zeer duurzaam product is. Het is goed te weten dat de specialisten van promodrukken.nl steeds paraat zijn om je van deskundig advies te voorzien. Belangrijk, want een spandoek moet uiteraard geen anti-reclame worden. Alles moet kloppen, en dat is met de steun van Promodrukken ook gewoon heel goed mogelijk.

Heel veel aan het spandoek gerelateerde artikelen beschikbaar

Promodrukken.nl heeft een aanbod aan producten dat eigenlijk zijn weerga niet kent en zeker uniek genoemd mag worden. Nee, spandoeken zijn niet de meest verkochte producten. Dat is namelijk briefpapier samen met onder meer producten als flyers, roll-up banners en visitekaartjes, want ook op dat lak mag het zich echt specialist noemen. Nog even terug naar het spandoek; in het verlengde van de verschillende spandoeken die beschikbaar zijn, kun je ook eens denken aan sterk gelijkende producten als bijvoorbeeld beachflags, gevelbanieren, gevelvlaggen, kioskvlagen, kleine vlaggen, mastvlaggen, peesdoek, raamvlaggen, rechte vlaggen, roll-up baniers, staande vlaggen en tuincanvas. Want ook met deze producten slaag je er ook altijd in om je promotionele doel te bereiken.

Vraag gewoon de specialisten van promodrukken.nl. Als zij iets niet weten, dan weet helemaal niemand het, ongeacht of het nou gaat om een kioskvlag maken of een gevelvlag kopen.

 

Nieuwe afwerkmachine voor jullie (span)doek op vast formaat

De laatste aanwinst op de spandoekenafdeling. Sinds begin 2024 is de PLASTGrommet actief, dé afwerkmachine die automatisch de twee langste zijdes van een (span)doek zoomt, ringt en snijd. Zo wordt er efficiënter gewerkt en is er in het productieproces minder kans op fouten. Daarnaast profiteer jullie van een prijsdaling bij een vast formaat (span)doek. Win-win!

Zo werkt het

Waar in de oude situatie de (span)doeken met de hand gezoomd en geringd werden, gaan deze nu door de PLASTGrommet. De operator zorgt ervoor dat het doek op de juiste manier in de machine wordt bevestigd en dat alles goed wordt ingesteld op basis van jullie bestelling.

Stap 1: Zomen

De machine 'leest' het doek in en daarna is het tijd voor de eerste stap: zomen. Door hitte wordt de zoom aan de twee langste zijdes gelast. Vervolgens worden de ringen bevestigd in het doek op de aangegeven ringstippen. Vervolgens wordt het doek afgesneden in het door jullie bestelde formaat.

Stap 2: Ringen

Vervolgens worden de ringen bevestigd in het doek op de aangegeven ringstippen.

Stap 3: Snijden

Nadat de ringen in het doek zijn geslagen wordt het doek afgesneden in het door jullie bestelde formaat.

Het doek wordt dus afgesneden

Voordeel bij vast formaat spandoek

Naast dat er efficiënter gewerkt wordt, profiteren jullie van een gunstigere prijs bij vast formaat (span)doeken. Zo zijn door de komst van de PLASTGrommet, de materialen Banner 510 en Meshdoek extra voordelig wanneer tenminste één zijde 100, 150, 175 of 200 cm is in combinatie met zomen of zomen met ringen.