Alle categoriëen

Informatie

De populariteit van peesdoeken is eenvoudig te verklaren: een fraaie manier van presenteren en ook nog eens makkelijk en snel te verwisselen. Peesdoeken zijn op veel verschillende plekken inzetbaar. De bestelling plaatsen is heel gemakkelijk met behulp van het keuzemenu. Peesdoeken zijn verkrijgbaar in zeven verschillende stofsoorten: Dekostof, Decotex, Structex, Samba Backlit, Blackback soft, Blackback XL en Velours. Bovendien hebben peesdoeken altijd een B1-certificering. Het materiaal is moeilijk ontvlambaar, waardoor brand zich minder snel verspreidt.

Moment a.u.b. Message

Peesdoeken nu 100% PVC-vrij door nieuwe pees

Door de komst van de 100% PVC-vrije pees bevatten al onze peesdoeken nu helemaal geen PVC meer.

Bevat geen pvc, wel meer stretch

De nieuwe pees is niet alleen PVC-vrij, maar bevat ook meer stretch. Daardoor kunnen de peesdoeken makkelijker in een frame worden gespannen. De nieuwe pees is transparant, de oude pees was wit.

Uitgelicht: Dekostof
Dekostof is het meest verkochte materiaal voor peesdoeken. Deze doeksoort is mat en helder wit en door onze sublimatie printtechniek trekken de kleuren in het weefsels van het doek. Je kunt het zelfs wassen en strijken. Daarbij heeft Dekostof een hoog kreukherstellend vermogen.

Eenvoudig verwisselbaar
Een peesdoek heeft rondom een platte siliconen pees. Hierdoor kun je het doek eenvoudig in een textielframe spannen. De doeken zijn geschikt voor al onze (LED) textielframes: zowel voor aan de wand, vrijstaand als aan het plafond.

Monteer eenvoudig met de e-locktool
Het monteren van peesdoeken is heel gemakkelijk met de speciale kunststof e-locktool. Met deze eenvoudig te hanteren tool druk je het doek heel snel in het frame. Het uiteindelijke resultaat is een mooi strak gespannen doek.

Zeven polyester peesdoeken: wanneer kies je welke? Ontdek het hier.

Peesdoeken zie je overal terug. In een beursstand, showroom, kantoortuin of bijvoorbeeld de etalage van een winkel. Met peesdoeken in een (LED-)frame creëer je in een handomdraai de sfeer die je voor ogen hebt. In ons assortiment heb je keuze uit maar liefst zeven materialen die je als peesdoek kunt inzetten:

Het doek voor het verlichte frame: Samba Backlit

De classics: Dekostof en Decotex

Het doek met net dat beetje meer: Structex

De block-out peesdoeken: Blackback Soft en Blackback XL

Volop keuze dus! Maar wanneer kies je welke? Wij zetten het voor je op een rij zodat jij het perfecte doeksoort kiest.

De verschillende soorten peesdoeken

Van het best verkochte Dekostof tot aan de populariteit winnende block-out peesdoeken. Naast de verschillen in eigenschappen hebben de zeven materialen ook overeenkomsten. De zeven materialen...

✅ ... bevatten geen PVC maar bestaan uit polyester.

✅ ... worden met een platte siliconen pees van 3 x 14 mm afgewerkt, zodat het doek perfect in een frame past.

✅ ... zijn eenvoudig te verwisselen in een frame. Zo investeer je maar één keer in een frame die je eindeloos kunt hergebruiken. Handig wanneer je klant per seizoen iets anders wil in zijn winkel, kantoor of restaurant.

✅ ... zijn voorzien van een brandcertificaat en daarmee geschikt voor openbare ruimtes.

Wanneer kies je welk materiaal?

Dat verschilt per toepassing! Voor een verlicht frame adviseren we altijd Samba Backlit en voor een onverlicht frame maken we onderscheid tussen basic peesdoeken, een premium peesdoek en block-out peesdoeken.

Het doek voor een verlicht frame: Samba Backlit

Samba heeft een natuurlijke textiellook en een dubbele laag inkt. Door de combinatie van de hoge kleurintensiteit van de print en de verlichting van het frame, krijgt de print alle aandacht. Naast de 200% full color print is het doek voorzien van een vuil- en waterafstotende toplaag. Zo blijft vuil en water niet plakken, maar rolt het juist van het doek af. Dat maakt het doek ook erg geschikt voor buiten dus! Houd wel rekening met een tijdelijke sterke geur door de print met UV-inkten.

Een groot voordeel: het doek is licht en opvouwbaar wat het montage- en vervoersgemak vergroot. Bovendien bespaar je op verzendkosten!

De all time classics: het verschil tussen Dekostof en Decotex

Deze populaire doeksoorten hebben een fijne structuur met matte uitstraling waardoor ze (zon)licht absorberen en dus niet weerkaatsen. Door de stretch trek je de materialen eenvoudig op spanning in een frame. De look and feel is hetzelfde, maar wat is dan het verschil tussen de materialen? Dekostof printen we tot 307 cm breed uit één stuk en Decotex tot maar liefst 494 cm. Bovendien printen we Decotex met UV-inkten (met een tijdelijk sterke geur) en Dekostof wordt gesublimeerd. Door het sublimatieproces is Dekostof opvouwbaar waardoor je op verzendkosten bespaart. Dankzij printtechniek op waterbasis is de print van Dekostof geurloos.

Exclusief doek met akoestische werking: Structex

Ben je op zoek naar een peesdoek met net dat beetje meer en is akoestiek belangrijk voor je? Kies dan voor Structex, een gestructureerde stof van een zwaardere kwaliteit polyester. Het doek heeft een natuurlijke uitstraling waardoor het luxer oogt ten opzichte van Dekostof en Dekotex. Bovendien heeft het materiaal een geluiddempende werking en is het geschikt om te wassen en strijken op een lage temperatuur.

Block-out peesdoeken: BlackBack Soft en XL

De block-out peesdoeken winnen aan populariteit door de vele toepassingsmogelijkheden. De doeken zijn voorzien van een coating op de achterkant waardoor deze geen zon- en kunstlicht doorlaat. De coating maakt deze materialen duurder ten opzichte van Dekostof, Dekotex en Structex, maar hier krijg je een groot voordeel voor terug.

In deze gevallen kies je voor een block-out peesdoek:

✅ Je wilt er 100% zeker van zijn dat je print altijd goed zichtbaar is. Wanneer je een (fel) verlichte ruimte hebt, bijvoorbeeld in een winkel, loop je met een block-out peesdoek geen risico dat het frame door het doek schijnt. Dit risico loop je wel met materialen zonder block-out functie.

✅ Je wilt een beamer projecteren op het doek. In dit geval kun je zowel de achterkant als de voorkant hiervoor gebruiken.

Het verschil tussen Blackback Soft en Blackback XL

De materialen lijken veel op elkaar. De voorzijde van de doeken hebben een matte fijne structuur en op de achterzijde een zwarte PU-coating voor de block-out functie. Het verschil zit in de printtechniek en de maximale printbreedte. Waar Blackback Soft een printbreedte heeft van 310 cm, kunnen we van Blackback XL een peesdoek maken uit één deel van maar liefst 494 cm.

Bovendien printen we Blackback XL met UV-inkten en Blackback Soft wordt gesublimeerd. Door het sublimatieproces zit er aan Blackback Soft geen sterke geur en kan het opgevouwen worden verstuurd in tegenstelling tot Blackback XL. Hierdoor bespaar je met Black Back op verzendkosten.

Hoe zorg ik dat ik het juiste formaat heb?

Je moet altijd de buitenkant van het frame opmeten voor het juiste formaat van het doek.

Hoe ziet de naad eruit als ik mijn doek opdeel?

Dit is een stiksel, zoals je dat ook ziet bij bijvoorbeeld een zoom of tunnel.

Is het ook mogelijk om peesdoeken in contour te leveren?

Ja, dit is mogelijk! Ronde en ovale doeken kunnen op dit moment via een offerte geleverd worden.

Wat moet ik doen als er vouwen in mijn doek zitten?

Wanneer je het doek in het frame plaatst, komt er spanning op het materiaal. Hierdoor trekken de vouwen vanzelf uit het doek.

Specificaties:

 • Materiaal: Dekostof, Structex, Blackback XL, Blackback Soft, Decotex, Samba en Velours

 • Afmeting pees: 3 x 14 mm

 • Gewicht: Dekostof: 215 gr./m²
  Structex: 250 gr./m²
  Blackback XL: 230 gr./m²
  Decotex: 200 gr./m²
  Blackback Soft: 260 gr./m²
  Samba: 195 gr./m²
  Velours: 320 gr./m2

 • Brandcertificaat:b B1

 • Printtechniek: Dekostof, Blackback Soft, Structex en Velours: sublimatie
  Blackback XL, Decotex, en Samba: UV-print

 • Maximale printbreedte uit één stuk: Dekostof: 307 cm
  Structex: 252 cm
  Samba: 494 cm
  Blackback Soft: 310 cm
  Blackback XL en Decotex: 496 cm
  Velours: 282cm

 • Textuur: Dekostof, Blackback XL en Decotex: matte, fijne structuur
  Structex: gestructureerde stof
  Samba: fijne structuur
  Velours: Fijne en zachte structuur met zijdeglans

 • Binnen/buiten: Binnen

 • Waterafstotend: Dekostof, Structex, Blackback XL, Blackback Soft, Decotex en Velours: nee
  Samba: ja

 • Translucent: Nee

 • Extra: Peesdoeken van Blackback XL, Decotex und Samba die groter zijn dan 5 x 5 meter worden aan elkaar gezet en opgevouwen verstuurd.

 • Bestandsopmaak: Let op: door de rekbaarheid van het materiaal kunnen er onevenredige kaders ontstaan. Houdt hier rekening mee in je ontwerp. Zet daarom ook geen belangrijke teksten, logo’s of andere gegevens aan de zijkanten of randen van je ontwerp. Deze kunnen namelijk wegvallen. We adviseren om minimaal 2 cm marge aan te houden.

Materialen: het voordeel van peesdoeken met ronde hoeken en herkenningsstreepje.

Wanneer je een peesdoek besteld heeft deze voortaan ronde hoeken. En dat is goed nieuws voor jou, omdat je geen overtollig materiaal hebt en direct het doek strak in het frame monteert. Ook het herkenningsstreepje wat is toegevoegd zorgt ervoor dat de pees altijd op dezelfde plek zit en zo ziet elke hoek van het doek er hetzelfde uit. Handig!

Montagegemak ✅

Wanneer jij een peesdoek besteld op Dekostof, Structex, Blackback Soft of Velours heeft deze voortaan ronde hoeken. Zo hoef je eerst niet meer het restmateriaal weg te knippen voordat je het doek in het frame kan monteren. Peesdoeken hebben als eigenschap dat ze eenvoudig te verwisselen zijn per thema of promotie en de ronde hoeken zorgt voor een extra stukje montagegemak.

Voor de materialen Blackback XL, Decotex en Samba Backlit zijn we dit nog uitvoerig aan het testen.

Montagegemak ✅ ✅

Doordat je peesdoeken eenvoudig verwisseld is het een graag geziene gast in het beursseizoen. Vorig jaar lanceerden we al dat jouw bestandsnaam automatisch op een peesdoek wordt geprint. Zo bewaar je het overzicht en weet je ook direct waar de print moet komen te hangen. Handig wanneer je bijvoorbeeld meerdere beursstands moet opleveren. Vermeld in de bestandsnaam het stand nummer en de positie zodat de montage vlekkeloos verloopt.

Peesdoek bedrukken

Je hebt heel veel mogelijkheden als je jouw bedrijf of een product extra in de schijnwerpers te zetten of om extra aandacht te vragen voor een evenement dat je gaat organiseren. Een daarvan is het peesdoek. Met een peesdoek ben je flexibel om het simpele feit dat je een peesdoek snel kunt verwisselen. Bovendien is een peesdoek van dekostof gemakkelijk schoon te houden en heb je er erg lang iets aan. Check de peesdoeken en de voordelen van peesdoek bedrukken en kijk ook meteen naar al het andere aanbod dat de specialist die Promodrukken heet voor je te bieden heeft.

Promodrukken heeft op het gebied van peesdoeken veel te bieden

Een beurswand met peesdoek of peesdoek in frame; het is allemaal mogelijk met speciale dank aan Promodrukken, dat ook op het gebied van het peesdoek ongelooflijk veel te bieden heeft en maatwerk kan leveren. Peesdoek is fraai en peesdoek bedrukken is je bedrijf op een heldere manier presenteren Laat niet een peesdoek bedrukken, maar laat er gelijk meer doeken bedrukken. Een peesdoek is namelijk snel te verwisselen waardoor je steeds in kunt spelen op de actualiteit. Nog een voordeel van peesdoek drukken is dat de doeken op verschillende plekken te gebruiken zijn. Daardoor is het peesdoek een prima product om je bedrijf of evenement eens goed in het zonnetje te zetten.

Peesdoek bedrukken is een fluitje van een cent

Een peesdoek bestellen en een peesdoek bedrukken is bij Promodrukken een fluitje van een cent. Het bestelproces is gemakkelijk en spreek voor zich. Peesdoeken heb je in verschillende polyester stofsoorten. Zo kun je prima kiezen voor dekostof, dectex, structex, samba backlit, blackback en theater. Wat de peesdoeken gemeen hebben is dat ze gecertificeerd zijn. Het gaat bij een peesdoek dan om een zogenaamde B1 bedrukking. Het gebruik van peesdoek is bovendien veilig. Dit omdat het materiaal maar moeilijk ontvlambaar is en brand zich altijd minder snel zal verspreiden.

Een peesdoek van verschillende materialen

Peesdoek bedrukken kan prima als je kiest voor dekostof. De meeste peesdoeken zijn vervaardigd van dit materiaal. Het is een doek die mat en helder wit is. Omdat Promodrukken de beste printtechniek gebruikt, trekken de kleuren echt daadwerkelijk in het weefsel van het doek. Het is vervolgens prima mogelijk om het peesdoek van dekostof te wassen en te strijken. Daardoor is de levensduur dus best lang. Nog een voordeel van het gebruik van dekostof bij peesdoeken is het kreukherstellend vermogen waarover deze stof beschikt.

Zo kun je altijd inspelen op de actualiteit

Peesdoek bestellen betekent dat je een doek bestelt dat steeds gemakkelijk te verwisselen is. Dat maakt dat je altijd actueel kunt blijven met je uitingen op het doek. Een peesdoek wordt gekenmerkt door de plat siliconen pees rondom. Dit maakt het spannen in een textielframe gemakkelijker. Uiteraard zijn de peesdoeken prima geschikt voor alle textielframes, dus voor de frames voor aan de wand, de vrijstaande frames en de frames speciaal voor aan het plafond. Er is dus geen enkele beperking wat betreft peesdoek bestellen of peesdoek bedrukken. Doe je zaken met Promodrukken, dan is er een antwoord op al je vragen die het peesdoek betreffen.

Ook het monteren kost je amper moeite

Zelfs de montage van peesdoeken is vrij eenvoudig. Dit met speciale dank aan de speciale e-locktool die je hiervoor kunt gebruiken. Met dit kunststof hulpmiddel druk je elk peesdoek kinderlijk eenvoudig in elk frame. Resultaat? Een steeds fraai en strak hangend peesdoek.

Meer dan alleen peesdoeken

Uiteraard heeft Promodrukken heel erg veel meer te bieden. De spandoeken nemen nog steeds een belangrijke positie in, want ondanks de modernisering is en blijft het spandoek een zeer populair middel om je bedrijf of je evenement in het zonnetje te zetten. Het gemak van werken is een groot voordeel van het spandoek dat bovendien erg voordelig is. Met andere woorden, voor weinig geld maak je de beste reclame. Promodrukken biedt ook gevelbanier drukken, steigerdoek bedrukken en een mastvlag bestellen doe je er ook. Ook een steigerdoek kopen is een aanrader, zoals Promodrukken ook de beste raam- en lichtreclame kan bieden.

Zo geef je elke boodschap extra kracht

Inderdaad, een spandoek is al erg oud. Desondanks is het een nog steeds erg krachtig product om reclame mee te maken, ongeacht wat de boodschap ook is. Het is de voordelige manier van reclame maken die veel ondernemers toch aanspreekt. Koop je bovendien een spandoek bij Promodrukken, dan weet je dat je kwaliteit koopt. Dan weet je ook dat jij je spandoek laat bedrukken volgens een duidelijk en gemakkelijk stappenplan. Kind kan wat dat betreft de was doen. Met een spandoek geef jij een boodschap extra kracht, zet je je bedrijf of een evenement extra in de spotlight.

Voor print, drukwerk en sign

Promodrukken is ook je adres als het gaat om print, drukwerk en sign, Als ondernemer kun je steeds de beste producten aanschaffen tegen een zeer concurrerende prijs. De bedrukking die je kiest op ongeacht week ondergrond dan ook, is steeds van de beste kwaliteit. Je kunt prima je eigen ontwerp doorgeven, doe dit echter wel via een programma van Adobe. Heb je die niet, raadpleeg dan een van de specialisten van Promodrukken. Zij hebben altijd een oplossing voorhanden.

Met accessoires rond je het helemaal af

Bij Promodrukken koop je dus veel meer dan alleen peesdoeken en kun je meer dan spandoeken bedrukken. Over peesdoeken gesproken, je ziet zeker op beurzen dat er steeds vaker gebruik gemaakt wordt van dit soort doek. Ook al vanwege de eenvoud van het doek en het feit dat je snel van doek kunt wisselen ook vooral. Promodrukken heeft alles in huis om elk mogelijk product, elke onderneming en elk evenement op de beste manier onder de aandacht te brengen. Bij de producten koop je bovendien de beste accessoires om het helemaal af te maken. De producten van promodrukken gaan ook nog eens erg lang mee. Je weet dus waar je moet zijn als je de beste reclame wilt maken.