Alle categoriëen

Informatie

Met mastvlaggen wordt elk bedrijf, merk of evenement gezien! Een snelle en voordelige manier om aandacht te trekken omdat mastvlaggen vanaf grote afstand zichtbaar zijn, vooral met een creatief ontwerp en een opvallende kleur. Bestel je mastvlag eenvoudig en snel. Klik svp hier voor meer PDF info.

Moment a.u.b. Message

Met vlaggen bereik je door een relatief kleine investering een groot publiek.

Vlaggen zijn:

Goed zichtbaar en zorgen voor uitstraling.

Leverbaar in veel formaten en in meerdere materialen.

Snel te plaatsen en gemakkelijk te transporteren.

Plaats een reminder in je agenda zodra je een vlag hebt aangeschaft. Bij intensief gebruik gaan vlaggen drie tot vijf maanden mee. Daarnaast is dit handig om te weten: een vlag van Flag longlife 115 gr./m2 heeft een langere levensduur dan Banner 610 en Flag 110 gr./m2. Hou dit in je achterhoofd als je gaat bestellen.

Haal vlaggen bij windkracht zes of hoger binnen en svp bevestigen aan een officiële vlaggenmast.

Adviseer eens een vlag met de afwerking rechts! Deze optie geldt voor zowel Mast-, Banier-, Gevel– en Beachflags. Dankzij ons eigen naaiatelier en de kennis en ervaring van ons team van modinettes voeren wij deze en andere afwerkingen in eigen huis uit. Naast de keuze voor afwerking aan de linker- of rechterkant, kun je kiezen uit:

Band: heb je extra stevigheid nodig? Kies voor een band in de kleuren wit of zwart, afhankelijk van het ontwerp van de vlag.

Tunnel: dit is om de vlag aan een banierhouder te bevestigen, zodat deze altijd goed leesbaar is.

Lus of haken: de keuze voor een lus en koord óf kunststof haken is afhankelijk van het formaat. Vlaggen kleiner dan 180 x 120 cm krijgen een lus (boven) en koord (onder). Vlaggen groter dan 180 x 120 cm krijgen meestal kunststof haken om de 100 cm.

Houd bij het bestellen van vlaggen rekening met de hoogte van de vlaggenmast. De algemene regel is dat de hoogte van de vlag een kwart van de lengte van de mast is. Bij baniervlaggen is dit de helft.

Ga voor standaard of afwijkende afmetingen

De standaardmaten vlaggen die we aanbieden zijn de meest voorkomende én meest verkochte afmetingen. Staat jouw maat er niet bij? Kies dan jouw eigen formaat en selecteer de Vlag in eigen formaat.

Extra info:

 • Materiaal: Flag, Flag PET en Flag longlife
 • Gewicht: Flag en Flag PET: 110 gr./m²
  Flag longlife: 115 gr./m²
 • Brandcertificaat: EN 13501 - Klasse B
 • Printtechniek: Sublimatie
 • Formaten: Recht model: 100 x 70 cm, 150 x 100 cm, 200 x 100 cm en 225 x 150 cm
  Staand model: 100 x 200 cm, 100 x 250 cm, 100 x 300 cm, 100 x 350 cm en 100 x 400 cm
 • Afwerking: Recht model: band, koord en lus of band en haken
  Staand model: band, haken, tunnel
  Je hebt daarbij de keuze uit afwerking aan de linker- of rechterzijde van jouw vlag.
 • Translucent: Ja, voor 90 tot 95%
 • Levensduur: Flag en Flag PET: drie tot vier maanden, tot windkracht zes
  Flag longlife: drie tot vijf maanden, tot windkracht zes

Van mastvlag tot beachflag: welk materiaal kies jij voor je vlag?

Van een beachflag op een evenement, een raamvlag voor in de winkelstraat tot een vlag op de gevel van je bedrijfspand: vlaggen zijn geschikt voor een heleboel toepassingen. In dit artikel lees je alles over onze drie vlagmaterialen, toepassingen, alternatieven en accessoires. Kortom: alles dat jij moet weten om met vlag en wimpel te slagen bij jouw klant.

Flag, Flag PET en Flag Longlife: wanneer kies je welke? 

Bij het bestellen van een vlag heb je keuze uit drie materialen: Flag, Flag PET en Flag Longlife. In het algemeen lijken deze drie best veel op elkaar. Jij kunt ze alle drie zowel binnen als buiten gebruiken. Door de hoge winddoorlatendheid zijn ze erg geschikt voor buiten. 

Wat de materialen uniek maakt? 

Flag PET is onze duurzame variant gemaakt van 100% gerecyclede petflessen.

Flag Longlife rafelt door z’n grove structuur minder snel. Zomen is daarom niet nodig.

Vind je bovenstaande unieke eigenschappen niet zo belangrijk? Dan kun je gaan voor Flag, onze basis vlag met rondom een klassieke zoom. 

Flag en Flag PET hebben dezelfde uitstraling. Beide zijn transparante polyester doeksoorten met een fijne structuur en licht glanzende uitstraling. Met een zoom voorkom je dat de stof rafelt en vergroot je de kwaliteit en levensduur van de vlag. Flag Longlife heeft een grove structuur waardoor dit extra sterke polyester doek langer mee gaat.

De vlag kan uit

De drie Flag-materialen kun je gebruiken voor producten zoals mastvlag, baniervlag, raamvlag of een (mini) beachflag. De drie varianten zijn brandvertragend en dus geschikt voor openbare ruimtes. Gebruik Flag-materiaal bijvoorbeeld voor een beursstand, bij de ingang van een hotel of op een festivalterrein. 

Vlaggen zijn er voor binnen en buiten in twee modellen: een staand en een recht model. Je kunt bij ons vlaggen op eigen formaat tot 310 cm breed uit één deel laten printen. De lengte is hierbij onbeperkt. Wil je nog breder, dan zetten we de delen voor je aan elkaar.

Goed zichtbaar, zelfs bij lage windkracht

Alle drie Flag-materialen zijn transparant. Daardoor is de print op achterkant in spiegelbeeld zichtbaar. Bij Flag Longlife komt 95% van de inkt terug aan de achterkant. Bij Flag en Flag PET is dit zelfs 98%, dat betekent dat je op zowel de voor- als achterkant bijna identieke kleuren hebt.

De vlaggen zijn heel licht en wapperen daardoor zelfs bij een lage windkracht. Door het lichte gewicht zijn ze ook lekker makkelijk om mee te nemen. Wil jij graag jouw vlag ontvangen op het festivalterrein of rechtstreeks laten bezorgen? Met onze eigen bezorgservice ONB is dat allemaal mogelijk! 

Tip om de levensduur te verlengen

Wil jij je klant zo lang mogelijk van z'n vlaggen laten genieten? Zorg dan dat hij ze op tijd naar binnen haalt, zeker vanaf windkracht 6. Zo verklein je de kans op schade en gaat de vlag langer mee.

Alternatief kioskvlag

Zoals we al zeiden zijn de drie vlagsoorten transparant waardoor de print op achterkant in spiegelbeeld zichtbaar is. Wil je liever een dubbelzijdige print? Dan is een kioskvlag een goede optie. Deze wordt gemaakt van Banner 610, een materiaal met blockout functie. Zo schijnt de bedrukking niet op de achterkant door en is de boodschap altijd van alle kanten zichtbaar is. 

Accessoires 

Om ervoor te zorgen dat de vlag het beste tot zijn recht komt, vind je ook een aantal accessoires in ons assortiment. Neem bijvoorbeeld onze populaire banierhouderset. Daarmee zorg jij dat de vlag altijd goed leesbaar is, zelfs wanneer het windstil is! In deze categorie op promodrukken.nl vind je alle accessoires voor vlaggen. Denk aan een gevelstokhouder, grondpen met rotator voor beachflags en voetplaten.