Alle categoriëen

Informatie

Een kioskvlag, ook wel ijscovlag of driehoeksvlag genoemd, trekt de aandacht. Voor jouw gemak staan er templates klaar die je helpen bij het maken van je eigen ontwerp. Bestel nu een kioskvlag op maat! We maken de populaire kioskvlaggen van Banner 610 met een dubbelzijdige print. Hiermee schijnt de bedrukking niet door en bent u altijd van alle kanten zichtbaar. Voor enkelzijdige bedrukking gebruiken wij Flag longlife materiaal.

 • Voordelige manier om aandacht te trekken
 • Enkel- of dubbelzijdige print
 • Keuze uit drie formaten
 • Maak je bestelling compleet met accessoires

Moment a.u.b. Message

Kies voor een dubbelzijdige Kioskvlag altijd het template met het juiste formaat en gebruik voor de voorzijde en achterzijde het juiste template. Gebruik niet één bestand voor beide zijdes, want dan klopt de positionering van tekst en beeld niet meer.

Voor een enkelzijdige Kioskvlag gebruik je één template. Let er ook hierbij weer op dat je het juiste formaat selecteert.

Bij het opmaken van de bestanden in de templates geldt ‘what you see is what you get’. Het beeld en alle tekst die je ziet, wordt geprint. Let er goed op dat je alle rode stippellijnen en instructietekst verwijdert, voordat je je bestand uploadt. Laat ook geen overbodige tekst en beeld in verborgen lagen staan, want ook dit wordt vaak alsnog meegeprint.

De zwarte ‘banen’ in de templates geven aan waar de tunnel komt. De bovenste tunnel is de achterkant; laat ze beide in je ontwerp staan. Je kunt de tunnels zwart laten, ze elke gewenste kleur geven of je ontwerp door laten lopen. Bij Beachflags hoef je geen rekening te houden met het spiegelen van een tunnel, omdat er veel doordruk in het materiaal zit. Bij de dubbelzijdige vlaggen van Banner 610 moet je hier wel rekening mee houden. Vooral als je wilt dat een print doorloopt op voor- en achterzijde.

 

Tip: verleng de levensduur

Kioskvlaggen hebben baat bij een zorgvuldig behandeling. Daarom is het belangrijk om de kioskvlag 's avonds en bij windkracht zes of hoger binnen te halen. Dit voorkomt dat de inkt van de print breekt. Bewaar de vlag volledig plat of opgerold, maar niet gevouwen.

Verkrijgbaar met verschillende accessoires

Om de vlag meteen te laten wapperen, hebben wij alle accessoires zoals de gevelstok, gevelstokhouder en handystick in huis. Wil je toch liever een rechthoekige vorm vlag voor aan de gevel, kijk dan eens bij de gevelvlaggen.

Extra info:

 • Materiaal: Flag longlife en Banner 610
 • Gewicht: Flag longlife: 115 gr/m2
  Banner 610: 610 gr/m2
 • Brandcertificaat: Flag longlife: EN 13501 - Klasse B
  Banner 610: B1
 • Printtechniek: Flag longlife: sublimatie
  Banner 610: UV-print
 • Formaten: 68 x 68 x 136, 50 x 100 x 150 en 75 x 75 x 150
 • Afwerking: Flag longlife: Schuine zijde band, bovenin een lus en onderaan een koord
  Banner 610: Schuine zijde tunnel voor een stok en een lusje bovenin
 • Binnen/buiten: Flag longlife: buiten
  Banner 610: binnen en buiten
 • Levensduur: Drie tot vijf maanden, tot windkracht zes

Van mastvlag tot beachflag: welk materiaal kies jij voor je vlag?

Van een beachflag op een evenement, een raamvlag voor in de winkelstraat tot een vlag op de gevel van je bedrijfspand: vlaggen zijn geschikt voor een heleboel toepassingen. In dit artikel lees je alles over onze drie vlagmaterialen, toepassingen, alternatieven en accessoires. Kortom: alles dat jij moet weten om met vlag en wimpel te slagen bij jouw klant.

Flag, Flag PET en Flag Longlife: wanneer kies je welke? 

Bij het bestellen van een vlag heb je keuze uit drie materialen: Flag, Flag PET en Flag Longlife. In het algemeen lijken deze drie best veel op elkaar. Jij kunt ze alle drie zowel binnen als buiten gebruiken. Door de hoge winddoorlatendheid zijn ze erg geschikt voor buiten. 

Wat de materialen uniek maakt? 

Flag PET is onze duurzame variant gemaakt van 100% gerecyclede petflessen.

Flag Longlife rafelt door z’n grove structuur minder snel. Zomen is daarom niet nodig.

Vind je bovenstaande unieke eigenschappen niet zo belangrijk? Dan kun je gaan voor Flag, onze basis vlag met rondom een klassieke zoom. 

Flag en Flag PET hebben dezelfde uitstraling. Beide zijn transparante polyester doeksoorten met een fijne structuur en licht glanzende uitstraling. Met een zoom voorkom je dat de stof rafelt en vergroot je de kwaliteit en levensduur van de vlag. Flag Longlife heeft een grove structuur waardoor dit extra sterke polyester doek langer mee gaat.

De vlag kan uit

De drie Flag-materialen kun je gebruiken voor producten zoals mastvlag, baniervlag, raamvlag of een (mini) beachflag. De drie varianten zijn brandvertragend en dus geschikt voor openbare ruimtes. Gebruik Flag-materiaal bijvoorbeeld voor een beursstand, bij de ingang van een hotel of op een festivalterrein. 

Vlaggen zijn er voor binnen en buiten in twee modellen: een staand en een recht model. Je kunt bij ons vlaggen op eigen formaat tot 310 cm breed uit één deel laten printen. De lengte is hierbij onbeperkt. Wil je nog breder, dan zetten we de delen voor je aan elkaar.

Goed zichtbaar, zelfs bij lage windkracht

Alle drie Flag-materialen zijn transparant. Daardoor is de print op achterkant in spiegelbeeld zichtbaar. Bij Flag Longlife komt 95% van de inkt terug aan de achterkant. Bij Flag en Flag PET is dit zelfs 98%, dat betekent dat je op zowel de voor- als achterkant bijna identieke kleuren hebt.

De vlaggen zijn heel licht en wapperen daardoor zelfs bij een lage windkracht. Door het lichte gewicht zijn ze ook lekker makkelijk om mee te nemen. Wil jij graag jouw vlag ontvangen op het festivalterrein of rechtstreeks laten bezorgen? Met onze eigen bezorgservice ONB is dat allemaal mogelijk! 

Tip om de levensduur te verlengen

Wil jij je klant zo lang mogelijk van z'n vlaggen laten genieten? Zorg dan dat hij ze op tijd naar binnen haalt, zeker vanaf windkracht 6. Zo verklein je de kans op schade en gaat de vlag langer mee.

Alternatief kioskvlag

Zoals we al zeiden zijn de drie vlagsoorten transparant waardoor de print op achterkant in spiegelbeeld zichtbaar is. Wil je liever een dubbelzijdige print? Dan is een kioskvlag een goede optie. Deze wordt gemaakt van Banner 610, een materiaal met blockout functie. Zo schijnt de bedrukking niet op de achterkant door en is de boodschap altijd van alle kanten zichtbaar is. 

Accessoires 

Om ervoor te zorgen dat de vlag het beste tot zijn recht komt, vind je ook een aantal accessoires in ons assortiment. Neem bijvoorbeeld onze populaire banierhouderset. Daarmee zorg jij dat de vlag altijd goed leesbaar is, zelfs wanneer het windstil is! In deze categorie op promodrukken.nl vind je alle accessoires voor vlaggen. Denk aan een gevelstokhouder, grondpen met rotator voor beachflags en voetplaten.