Alle categoriëen

Informatie

Zandstraalfolie (nat plakken) of ‘etched glass’ folie is een matte, melkachtige raamfolie voor binnen- en buitengebruik. Deze privacyfolie heeft een transparante lijmlaag en is verkrijgbaar met een maximale printbreedte van 148 cm uit één stuk.

Moment a.u.b. Message

 Ondoorzichtig maar lichtdoorlatend

De folie wordt voornamelijk gebruik voor ruimtes waarbij de lichtinval intact moet blijven. Dit is mogelijk met zandstraalfolie dankzij de hoge lichttransmissie. Tegelijkertijd geeft het privacy door het zandstraal effect. Hierdoor is er nauwelijks doorkijk.

Maak Zandstraalfolie uniek met print

Deze PVC folie met een transparante lijmlaag geeft een ietwat chique uitstraling. Met een print zoals logo’s, teksten of patronen maak je jouw project uniek. Ideaal voor bijvoorbeeld wachtkamers en spreekruimtes. Voor het beste resultaat plak je deze folie nat.

Plus- en minpunten:

Geschikt voor binnen- en buitentoepassingen op vlakke ondergronden

Nauwelijks doorkijk waarbij lichtinval wel intact blijft

Levensduur van 7 jaar voor buitentoepassingen

Zowel droog als nat te plakken

De print is slechts aan een kant goed zichtbaar

Door permanente hechting blijven er lijmresten achter

Niet brandvertragend, dus niet geschikt voor openbare ruimtes

Bevat PVC, dus minder goed voor het milieu

Extra info:

  • Materiaal: PVC-Folie

  • Brandcertificaat: Nee

  • Printtechniek: UV-print

  • Maximale printbreedte uit één stuk: 148 cm

  • Lijmlaag: Permanent

  • Kleur lijmlaag: Transparant

  • Plakinstructie: Nat plakken

  • Binnen/buiten: Binnen en buiten

  • Minimale afname: 0,5 m2

Privacy raamfolies 

Ongestoord werken of wonen? Gebruik een van onze privacy folies: Zandstraalfolie en de One Way Vision folie. Deze voorkomen inkijk in de ruimte. Je kan beide folies zowel binnen als buiten gebruiken en zijn voor de langere termijn. 

De welbekende Zandstraalfolie biedt zowel overdag als in de nacht privacy. Je kunt dus niet naar binnen kijken. Deze folie kun je zelf opleuken met een gave full colour print. Ook houdt deze melkglasfolie de zon en de warmte tegen met behoud van lichtinval. Deze folies kom je vaak tegen in kantoren of in bijvoorbeeld wachtruimte.   

Kies je voor One Way Vision folie? Let er dan wel op dat de ruimte die beplakt wordt donkerder is dan de ruimte daarbuiten, anders valt het effect weg. Check dit zelf maar eens bij reclame op het achterraam van een auto. Wist je trouwens dat dit de best bekeken plek is waar mensen reclame spotten?

Witprint: tips voor de tofste effecten

Door te variëren met de hoeveelheid witte inkt in combinatie met full color creëer je de gaafste effecten. Denk aan een zandstraal/privacy effect en wit met 100% of 200% full color. In dit artikel ontdek je wat witprint is én lees je tips voor het beste resultaat.

Wat is witprint?

Witprint is een printtechniek waarbij zowel full color als witte inkt wordt toegepast óf alleen witte inkt. Met wit versterk je de dekking en kleurkracht van full color op transparante materialen zoals plexiglas, raamfolies en stickers op rol. Hoe lager de hoeveelheid witte inkt, hoe doorzichtiger het effect van jouw print. Hoe hoger de densiteit (dichtheid van de inkt), hoe krachtiger de kleuren.

Full color met wit

Met wit onder of over een full color printlaag komt de print beter uit op een transparante, gekleurde of donkere ondergrond. Plak je de print aan de binnenzijde van een glaswand en moet deze vanaf buiten leesbaar zijn? Print de witte inkt dan óver de full color printlaag. Je hebt tijdens het samenstellen van het product de keuze uit één laag (100%) of twee lagen (200%) witte inkt. Het verschil? Met twee lagen wit bevat de print meer witte inkt en is de witte laag meer dekkend.

Zandstraaleffect: gematigd doorzicht met lichtinval

Met een combinatie van 25% witte inkt en 25% zwarte onder of over een full color laag, creëer je een zandstraal/privacy effect. Vormen en silhouetten blijven dan zichtbaar zonder dat je privacy verliest. In het bestelproces heb je keuze uit diverse opties:

Full color afbeelding + zandstraaleffect: het logo in full color én de ruimte daaromheen wordt met zandstraaleffect geprint.

Zandstraaleffect met logo diapositief: het logo wordt niet geprint, de ruimte daaromheen wordt met zandstraaleffect geprint.

Zandstraaleffect met dekkende objecten: zowel het logo als de ruimte daaromheen wordt met zandstraaleffect geprint.

Volledig opvullen met zandstraal: het logo wordt in full color geprint en de ruimte daaromheen wordt opgevuld met het zandstraaleffect.

Glashelder met alleen zandstraal objecten (logo): het logo wordt met het zandstraaleffect geprint en de ruimte daaromheen blijft glashelder.

Kies zelf waar de witte inkt komt in jouw ontwerp

Door een steunkleur toe te voegen aan je bestand, bepaal je zelf waar de witte inkt in het ontwerp wordt geprint. Belangrijk om te weten:

✅ Noem de steunkleur 'White'. Deze hoeft overigens niet wit te zijn in je bestand. Juist door de steunkleur een opvallende kleur te geven, zie je goed waar wit is toegepast.

✅ Wil je een laag witte inkt onder een laag kleur? Zorg dan dat de objecten met de steunkleur ‘White’ op de voorgrond liggen en zijn ingesteld op ‘vulling overdrukken’. Zo leest het systeem zowel de full color laag als de witte laag in jouw bestand. De volgorde van deze lagen in jouw ontwerp hebben geen invloed op de volgorde van printen.

Weten hoe je een steunkleur toevoegt aan je bestand? Lees het hier.

Automatisch witte inkt achter kleur

Om het jou makkelijk te maken, kun je tijdens het bestellen op promodrukken.nl ook kiezen voor 'wit toepassen waar kleur aanwezig is'. Met deze optie wordt er een laag wit geprint achter iedere plek waar een kleur of zwart aanwezig is. Dit gaat automatisch, dus je hoeft niets aan te geven in je bestand.

Dus.... voor welk project ga jij met witprint aan de slag?