Alle categoriëen

Informatie

U ontvangt deze digitaal geprinte stickers los. Stickers van 2,5 cm tot 25 cm. Hierdoor kunt u ze makkelijk uitdelen of ergens los bij doen.

Uitbreiding stickerassortiment: dezelfde printkwaliteit maar meer keuze in hechting bij losse stickers.

Moment a.u.b. Message

Resolutie van 812 dpi

De stickers worden geprint op onze Durst TAU 330. De print is goed beschermd tegen UV-licht en zal niet snel verkleuren. Daarnaast is de inkt snel droog en verhard waardoor deze weerbestendig is. Goed om te weten: de inkten van deze printer zijn glanzend. Dus ook een print op een mat papiersoort glanst, onbedrukte delen behouden dan wel een matte uitstraling.

Geen stansmeskosten door lasersnijden

Voor de losse stickers snijden we folies met een laser snijmachine. Deze machine heeft een hoge nauwkeurigheid en er zijn geen dure stansvormen nodig. U bestelt in kleine oplages, tegen een aantrekkelijke prijs, zonder extra startkosten. U kunt in de uploader één beeld per opgegeven aantal uploaden.

Stickers voor verschillende toepassingen

Afhankelijk van toepassing kunt u kiezen voor verschillende materialen. Wanneer u een sticker zoekt met een permanente lijmlaag, kies dan voor witte, transparante of zilverfolie*, of één van de twee papiersoorten. Zoekt u een sticker die meerdere keren geplakt kan worden? Kies dan voor Easy Dot-folie. Easy DOT-folie is een herpositioneerbare folie met een permanente lijmlaag met noppenstructuur. Door de luchtkanaaltjes brengt u de folie zeer eenvoudig en bubbelvrij aan. Hierdoor is dit materiaal geschikt om te gebruiken op ramen, muren en deuren.

Let op: Het kan voorkomen dat uw sticker een kleine afwijking heeft tot maximaal 1,5 mm vanuit het midden van het bestand. U kunt dit effect minimaliseren door geen onnodig dunne kaders om uw bestand te zetten.

Veelgestelde vragen

Op welke ondergrond kan ik dit plakken?

Dit product is geschikt voor vlakke, gladde ondergronden.

Hoelang gaan de stickers mee?

Stickers hebben een verwachte levensduur tot 1 jaar.

Specificaties:

  • Materiaal: Mat papier, Glans papier, witte folie en transparante folie

  • Lijmlaag: Permanent. Met uitzondering van Easy dot; deze is herpositioneerbaar. Ondanks de permanente lijmlaag zijn de stickers alleen voor kortlopende toepassingen.

  • Minimale printbreedte: 2,5 cm

  • Maximale printbreedte: 25 cm

  • Afwerking: Schoonsnijden of contoursnijden

  • Binnen/buiten: Binnen en buiten

  • Extra: Eén beeld per order.

11 april 2024: Van milieuvriendelijke stickers tot Durst Tau 330: lees alles over de stickers en etiketten(groei)markt.

De hardloper binnen het productiehuis: de stickers en etiketten productielijn. Ook niet gek als je bedenkt op hoeveel producten een sticker zit. Deze markt zit boordevol potentie en wij helpen jou graag om hier alles uit te halen. Van kleine stickers, stickers op rol tot kilometers aan etiketten: Door de digitale druk van de Durst Tau 330 ben je verzekerd van een print in de allerhoogste kwaliteit voor een voordelige prijs.

Een verbeterde kwaliteit print en gunstige prijs

Voorheen werden deze vinylstickers op de folielijn geproduceerd maar dit kostte enorm veel tijd bij het snijden en we konden niet de meest scherpe prijs bieden. De komst van de Durst Tau 330 printers bracht daar verandering in. Deze printers in combinatie met de laserscutters zorgen voor een revolutie en brengen de sticker (sign) en etikettenmarkt samen. Je krijgt een verbeterde kwaliteit print door de digitale druk maar je bent veel minder kwijt tijd bij de afwerking van het product. Daarnaast heeft het materiaal niet per se een laminaat of vernis nodig. Deze kies je voor extra bescherming en de uitstraling. Samen maakt dit dat we jou een gunstige prijs kunnen bieden. Win-win-win dus!'

Plus- en minpunten van de Durst Tau 330

Hoge kwaliteit digitale druk

Coating/laminaat of vernis overbodig waardoor we jou een gunstige prijs kunnen bieden

UV-bestendige inkt waardoor kleuren niet vervagen onder invloed van zonlicht

Naast full colour ook wit mogelijk

De inkt is snel droog en verhard waardoor deze weerbestendig is

De inkten hebben een glanzende afwerking, zelfs op mat papier, hoewel onbedrukte delen hun matte uitstraling behouden. Wil je wel een matte uitstraling? Kies dan voor een laminaat.

Constante kleur en UV-bestendig

De Durst Tau 330 heeft printkoppen. Zo heeft elke kleur acht printkoppen. Op deze printkoppen zitten nozzles. Dit zijn hele kleine gaatjes die op een printkop zitten waar inkt doorheen wordt gespoten.

Zo heeft elke printkop in totaal 2048 kleine nozzles. Zo heb je bij een print in totaal 17.000 kleine lijntjes naast elkaar. Echt ieniemienie dus! Het beeld wordt vervolgens 'ingelezen' en waar geprint moet worden doet de geselecteerde nozzle wat inkt in de print.

De inkt die in deze printkoppen zit is UV-bestendig waardoor de kleuren niet vervagen onder invloed van zonlicht. Ook is de inkt constant. Dit betekent dat de inkten nooit kunnen afwijken omdat deze vast staan. Groot voordeel wanneer je bijvoorbeeld met een herhaalorder zit omdat je geen kleurverschil meer kan hebben. Mits hetzelfde materiaal en hetzelfde bestand natuurlijk wordt gebruikt.

De Durst Tau 330 is een single-pass printer. Bij veel andere printers gaat het materiaal heen en weer door de printer, maar bij de Durst Tau 330 gaat het er in één keer doorheen. De snelheid van de printer is voor vier kleuren (de meest voorkomende) maar liefst 80 meter per minuut. Mega snel dus!'

Door de snelheid van de printer samen met de afwerking zorgt ervoor dat je jouw bestelling al binnen 1 of  2 dagen in huis kan hebben. Een ander voordeel is dat je al vanaf 1 stuk kan bestellen. Door de Durst Tau 330 printers zit je niet vast aan opstartkosten en door de lasercutters ook niet aan stansmeskosten. Ook is het voor niche- en craftbrands interessant omdat ze meer relevantie kunnen bieden. Zo wordt het bijvoorbeeld voor een eigenaar van een smoothiebar aantrekkelijker gemaakt om vaker verschillende sappen met gepersonaliseerde en unieke etiketten aan te bieden.'

Aantal toepassingen op een rij

De opdrachten die gemaakt kunnen worden zijn erg divers, van labels tot sluitingsstickers. Favoriete product? Losse stickers, omdat dit het eerste product was wat bij Promodrukken.nl gemaakt werd. Voorheen werd dit product op de folielijn gemaakt, maar hier moest je uren aan snijden terwijl de lasercutters dat nu in enkele minuten doen. En dat scheelt ook weer in prijs. Ook heb je door het laseren als klant echt alle creatieve vrijheid en zie ik elke dag de meest uiteenlopende vormen voorbij komen. Echt uniek!

De toepassingen zijn erg breed. Hier een kleine greep:

✅Kortingssticker voor in een winkel

✅Sluitingsstickers

✅Etiket voor op een wijnfles

✅Magazijnstickers

✅Labels die bijvoorbeeld bestand moeten zijn tegen water

Meer inspiratie

De laatste trends van de stickers en etikettenmarkt

In deze groeimarkt zien we een aantal interessante trends. Zo wordt personalisatie steeds belangrijker. Dus bijvoorbeeld een andere sticker per winkel of per moment van het jaar (valentijn, kerst). Ook zien wij door de vele nieuwe start up merken een grote vraag naar kleine oplage stickers en etiketten.

Daarnaast speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol in deze (groei)markt. Kies je voor een product bij Promodrukken.nl, dan wordt deze met 100% groene energie geproduceerd. In dit artikel lees je er meer over.

En voor welk labelmateriaal of product je ook gaat deze zijn allemaal mono. Dit betekent dat al onze materialen uit één grondstof bestaan waardoor ze gemakkelijk te recyclen zijn. De materialen zijn van PP of van papier. Dit betekent dat ze 100% pvc vrij zijn en hierdoor kunnen ze ook gelaserd worden.

Dit sluit goed aan bij de beweging dat klanten bij bijvoorbeeld een papieren verpakking ook een sticker van papier willen.

Een andere trend zijn wash off labels. Dit zijn labels die in aanraking met water automatisch loslaten. Zodat flesjes gewassen en hergebruikt kunnen worden in plaats van gerycled via de glasbak. Zo kan het statiegeldsysteem ook voor kleine merken gaan werken. Op dit moment worden de wash off labels volop getest.

Kortom een markt die volop in beweging is en waar wij als printpartner door de Durst Tau 330 printers en lasercutters sterk in geloven. Pak jij ook deze kans?