Alle categoriëen

Informatie

Kies folies voor de meest voorkomende toepassingen. In het bestelproces helpen we jou de beste keuze te maken.

Kijk ook bij QuaPro promotioneel als een goedkope witte printfolie voor tijdelijke toepassingen tot 3 jaar binnen.

Korte en langdurige toepassing: Orajet 3162 en DOT-folie zijn geschikt voor korte toepassingen. DOT-folie is door de lijmlaag met noppenstructuur extra eenvoudig aan te brengen. Let op: de noppenstructuur van de lijmlaag kan bij DOT door de folie heen zichtbaar zijn.

Moment a.u.b. Message

Voor een langdurige toepassingen kies je de Orajet 3651. Deze folie leveren we inclusief laminaat voor extra bescherming.

Transparante en witte folies

Bij alle folies kun je kiezen voor een transparant of wit basismateriaal. Een transparante folie is ideaal voor toepassing op bijvoorbeeld ramen. Houd er rekening mee dat wanneer je voor herpositioneerbaar kiest, dat de folie niet geheel transparant is vanwege de noppenstructuur.

Monomeer, polymeer en gegoten folies: dit moet je weten

Binnen vijf minuten de belangrijke informatie over folies lezen zodat jij de beste keuze voor jouw plakopdracht maakt? We zetten het voor je op een rij!

Zet de basis op een rij

Om dat te doen, stel jij jezelf of je opdrachtgever drie belangrijke vragen:

Waar wordt de folie voor gebruikt?

Hoelang moet de folie meegaan?

Hoe vervormbaar moet de folie zijn?

Op basis van de antwoorden maak je een keuze uit een monomeer, polymeer of gegoten folie. Deze zijn grofweg te verdelen in korte termijn folies (monomeer), lange termijn folies (polymeer) en folies voor de ervaren plakkers (gegoten).

Monomeer = korte termijn

Zoek je een folie voor een vlakke ondergrond en wil je zelf plakken of gaat het om een tijdelijke actie? Ga dan voor een monomeer folie. In ons assortiment vind je deze:

3M IJ20

Avery 3001

Orajet 3162

QuaPro promotioneel

De folies bieden hetzelfde in kwaliteit en toepassing, het enige verschil zit 'm in het merk. Voordeel van de QuaPro folie promotioneel: deze kun je als enige nat plakken en is daardoor makkelijk te herpositioneren. Ook handig als je klant zelf wil plakken! Alles over makkelijk te plakken folies lees je in dit artikel.

Productie en levensduur van een monomeer folie

Monomeer folies worden gewalst waardoor ze na het plakken nog iets gaan krimpen. Dit kun je vergelijken met het uitrollen van pizzadeeg: als je klaar bent met rollen, krimpt het deeg krimpt immers ook nog een beetje. Monomeer folies krimpen meer dan een polymeer folies, daarom gaat de kwaliteit van een monomeer folie sneller achteruit.

Bij folies krijg je geen garanties, maar wordt er gesproken over een levensduur. Monomeer folies gaan bij binnengebruik drie jaar mee en voor buiten geldt twee jaar.

Je krijgt iets meer met polymeer

Een folie nodig voor lange termijn? Kies dan voor een polymeer folie. Deze kun je op een vlakke ondergrond of lichte bolling plakken. Onze polymeer folies op een rij:

✅ 3M IJ40

✅ Avery 2000

✅ Orajet 3651

✅ QuaPro Permanent.

Productie en levensduur van een polymeer folie

Ook polymeer folies worden gewalst. Ten opzicht van een monomeer folie, krimpt deze polymeer folie een stuk minder waardoor deze langer meegaan. Het verschil zit in de samenstelling van het materiaal.

Polymeer folies hebben bij binnengebruik een verwachte levensduur van vijf jaar en voor buiten drie jaar.

Gegoten folies: voor de ervaren plakkers

Een gegoten folie is uittrekbaar. Hoe dat kan? Bij een gegoten folie wordt de vloeibare grondstof op een ondergrond gegoten. Door het gebruik van zwaartekracht bij de productie van de folie, krimpt een gegoten folie niet. Daardoor kun je deze op zowel vlakke als op gebogen ondergronden plakken.

Het plakken van een gegoten folie vraagt om de skills een plak-professional! Deze folies zijn ideaal voor een speciaal project en populair onder carwrappers.

Onze gegoten folies op een rij:

Carwrapfolies

Clearview

Voor deze special onder folies betaal je meer dan bij een monomeer of polymeer. Logisch, want je kunt er ook veel meer mee. Goed om te weten: je hoeft niet altijd voor de meest dure folie te gaan. Carwrappers vertelde al eerder over wanneer je ook voor een goedkopere polymeer folie kunt gaan met hetzelfde resultaat.

* Alles over raamfolies lees je in dit artikel.

Kort samengevat

Waarvoor wil je de folie gebruiken? Hoelang moet de folie meegaan? En moet de folie ook vervormbaar zijn? Op basis van deze vragen maak je de keuze tussen:

1. Monomeer folies

Voor de korte termijn op vlakke ondergronden. Deze zijn makkelijk te plakken en te verwijderen door zowel de printprofessional als jouw klant zelf.

2. Polomeer folies

Voor de lange termijn op vlakke en licht geglooide ondergronden. Deze kunnen het best worden geplakt door een printprofessional.

3. Gegoten folies

Voor de lange termijn op vlakke en gebogen ondergronden. Deze folies vragen absoluut om de skills van een printprofessional.

Heb je na dit artikel nog hulp nodig bij het kiezen van de juiste folie? Laat het ons gerust weten, we helpen je graag verder!