Alle categoriëen

Informatie

Re-board® is een extreem licht, oersterk en 100% recyclebaar karton. Het heeft een kartonnen sandwichconstructie met dubbelzijdige witte toplaag. Het populaire materiaal is verkrijgbaar in 10 of 16 mm dikte en is zowel enkelzijdig als dubbelzijdig te bedrukken. Klik svp hier voor de templates.

Bloemen van re-board?: klik svp hier voor uw aanvraag.

Moment a.u.b. Message

Oersterk en een duurzame look

Re-board® is voor vele binnen toepassingen geschikt, met name door het geringe gewicht en de extreme stevigheid. Het materiaal geeft het bovendien een duurzame look. We snijden Re-board® eenvoudig voor je in de gewenste vorm of formaat.

Multifunctioneel Re-board®

Re-board® karton gebruik je voor het maken van grote displays voor in winkels of showrooms. Of maak opvallende wandsigning met freesletters. Ook voor standbouwers en winkelinrichters is Re-board® een veelgebruikt materiaal, in onder andere wanden, balies en entreepoorten.

Eenvoudig te monteren

Re-board® panelen zijn eenvoudig aan de wand te bevestigen met dubbelzijdig tape, permacol lijm of schroeven. In het laatste geval kies je eenvoudig het aantal boorgaten voor jouw paneel. Wil je jouw Re-board® paneel vrij laten staan? Kies dan een Re-board® voet.

Wat maakt dat deze plaatmaterialen zo sterk zijn? Het geheim zit ‘m in de kern. Re-board® heeft een kern van ‘omgekeerd’ golfkarton. De opbouw zorgt voor een hoge stijfheid van het materiaal.

Re-board® is uitermate geschikt voor de grotere constructies. Denk je eens in: een manshoge bar, een ski-hut of een compleet meubel-assortiment.

Kenmerken: 100% recyclebaar en verkrijgbaar in de diktes 10 of 16 mm

In paneelvorm een ideale combinatie met Panel base.

Re-board® is een van onze populaire POS-materialen. Van de plus- en minpunten, het unieke productieproces tot relevante datagegevens: wij vertellen je alles over Re-board:

First things first. Re-board® is een lichtgewicht maar toch uitzonderlijk sterk karton. De buitenste lagen zijn afgewerkt met een witte toplaag, waardoor het materiaal uitermate geschikt is om te bedrukken.  

Door de unieke binnenlaag kun je met de juiste creativiteit bijna iedere vorm of constructie creëren. Re-board® wordt daarom veel gebruikt voor het maken van POS-displays, beursstands, scheidingswanden, bewegwijzering, freesletters en meubels. 

Milieuvriendelijk en duurzaam 

Re-board® bevat geen schadelijke componenten en maakt gebruik van lijmen op waterbasis. Hierdoor is het 100% recyclebaar en kan het mee met het oud papier. Door het lichte gewicht vermindert het ook de CO₂-uitstoot van transport. En omdat het door de sterke eigenschappen lang meegaat, is het een duurzaam materiaal. Zelfs na meerdere malen monteren en demonteren. 

Nice to know: de Re-board® fabriek in Zweden is FSC-gecertificeerd. Dit betekent dat de hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een verantwoord beheerd bos. 

Plus- en minpunten van Re-board

➕  Uitzonderlijk sterk door unieke binnenlaag 
➕ Lichtgewicht, dus eenvoudig te (de)monteren en verplaatsen 
➕ Recyclebaar, kan mee met het oud papier 
➕ Geschikt om constructies mee te maken 
➕ Enkel- en dubbelzijdig te printen 
➖ Niet weerbestending, dus niet geschikt voor buiten 
➖ Niet brandvertragend, dus niet geschikt voor openbare ruimtes 

Waar wacht je nog op? Laat jouw eigen creativiteit printen op Re-board®

Van plafondhanger tot baliedisplay: alles over karton

In ons assortiment vind je drie kartonsoorten: Displaykarton, Dispa en Re-board. Wanneer kies je welke en wat zijn de grootste verschillen tussen de drie? In dit artikel leggen we het je uit en lees je nog veel meer:

Kortom, in vijf minuten weet jij welke kartonsoort het beste past bij jouw opdracht. Let's go!

Alle kartonsoorten op een rij

Van een baliedisplay tot een lifesize pop in de supermarkt: karton is overal en zeker niet meer weg te denken in de wereld van de instore signing. De veelzijdigheid van karton is namelijk ongekend: verpakkingen, (POS)- materiaal of gewoon een kartonnen bord. Daardoor zijn onze kartonsoorten populair.

In ons assortiment vind je het welbekende en bewezen Displaykarton, het nog redelijk nieuwe maar aan populariteit winnende Dispa en Re-board, ook wel honingraatkarton genoemd. Deze drie hebben veel overeenkomsten:

Gemaakt van papier waardoor het goed te recyclen is

Een toplaag met een gladde structuur

Door de dubbele toplaag zowel enkel- als dubbelzijdig te bedrukken

Geschikt voor binnentoepassingen

De belangrijkste verschillen:

✅ Displaykarton en Dispa zijn een stuk lichter en dunner dan het oersterke Re-board

✅ Re-board kun je rillen en vouwen in tegenstelling tot Displaykarton en Dispa

✅ Re-board is duurder dan Displaykarton en Dispa

Re-board is dus exclusiever, heeft een andere uitstraling en biedt meer mogelijkheden. Displaykarton en Dispa zijn daarentegen de budgetvriendelijke kartonsoorten.

Displaykarton en Dispa: wanneer kies je welke?

Je bestelt Displaykarton of Dispa wanneer je snel een voordelige, tijdelijke look wilt creëren. Dit maakt het ideaal voor POS-toepassingen zoals plafondhangers, schapkaarten of panelen die je vaak tegenkomt in de retail. Displaykarton en Dispa zijn goed met elkaar te vergelijken maar kent een belangrijk verschil. Displaykarton is een massief kartonsoort die meer lucht zuigt en niet ventilerend werkt. Daardoor kan het materiaal bij wisselende temperaturen en luchtvochtigheid gaan werken.

Een paar voorbeelden:

Displaykarton hangt boven een radiator: door de warmte kan het materiaal krom trekken

Je hebt een reclamebord dicht bij de ingang bevestigd: het bord kan krom trekken door de toestroom van koude en warme lucht

Felle verlichting in winkels: door de continue straling kan het karton krom trekken

Wil je geen risico lopen? Kies dan voor Dispa. Deze kartonsoort heeft een unieke papierkern die bestaat uit lagen met daarin witte stipjes gedrukt. Deze zijn niet overal gelijk zodat de lagen niet op elkaar zitten. Hierdoor creëer je luchtlagen waardoor de lucht wordt geventileerd. Dispa is door deze gepreegde binnenkant beter bestand tegen wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Tot slot heeft Dispa in tegenstelling tot Displaykarton, een extra witte toplaag waardoor de print extra scherp tot uiting komt.

Re-board: karton met een unieke kern

Re-board, ook wel honingraatkarton genoemd is een uitzonderlijk sterk karton door haar unieke binnenlaag. Vanaf de zijkant zie je duidelijk deze kern wat het een duurzame uitstraling geeft. Bovendien maakt deze kern Re-board geschikt voor constructies en 3D-uitvoeringen. Als je creatief bent, kun je bijna iedere vorm of constructie creëren.

Het lichte materiaal monteer en verplaats je eenvoudig. Door de sterke eigenschappen gaat Re-board lang mee en kun je het materiaal zelfs meerdere malen monteren en demonteren. Re-board is hierdoor een populair materiaal voor (POS-)displays voor in winkels of showrooms, 3D-constructies, beursstands, scheidingswanden, bewegwijzering, freesletters, lifesizes en meubels. De mogelijkheden zijn eindeloos en we zien dagelijks veel toffe creaties voorbij komen in onze productie. Jij bedenkt, wij printen!

Zelf aan de slag met Re-board

Het productieproces en de afwerkingsmogelijkheden

Het produceren van jouw kartonopdracht is volledig geautomatiseerd. Nadat je hebt besteld stuurt ons productiesysteem het bestand door naar de printer. Dit gebeurt zodra de plaat karton is opgevuld met niet alleen jouw bestand maar ook bestanden van voldoende andere orders. Dit efficient werken voorkomt afval en zo houden we onze prijzen scherp. De printer voorziet het karton van jouw print in de krachtigste kleuren. Daarna snijdt de snijmachine het op tot jouw ingegeven formaat. Vervolgens pakken we jouw bestelling in. Alle kartonsoorten zijn aan beide zijden voorzien van wit, mat gestreken papier. Hierdoor kun je het enkel- of dubbelzijdig laten printen. We frezen het karton voor je in bijna elke vorm. Naast (contour)snijden kun je ook kiezen voor boorgaten om een paneel op te hangen, bijvoorbeeld een plafondhanger. Je kiest zelf waar de boorgaten in je print moeten komen. Voeg een ronde snijlijn toe aan je bestand met een minimale diameter van 5 mm. Houd er rekening mee dat de buitenste rand van het boorgat altijd minimaal 2 cm van de rand af staat. Zo voorkom je dat het materiaal scheurt.

Tips van onze DTP-studio over tekst in jouw ontwerp

Wanneer je een tekst op karton print, adviseren we om bij een simpel lettertype minimaal 5 mm voor de letterhoogte aan te houden. Voor een ingewikkeld lettertype raden we een letterhoogte van 8 mm aan. Daarnaast is het bij een specifiek lettertype (bijvoorbeeld de eigen font van jouw bedrijf) ook van belang deze om te zetten naar letteromtrekken en contouren. Zo weet je zeker dat je tevreden bent met het eindresultaat. Twijfel je toch over jouw ontwerp? Neem dan, voordat je jouw bestelling plaatst, contact op met onze klantenservice.

Zoef, wat een informatie! Als het goed is, weet je nu alles over onze drie kartonsoorten. Laat ons vooral weten of je blij wordt van dit artikel.