Alle categoriëen

Informatie

Displaykarton is een milieuvriendelijk en scherp geprijsde kartonsoort voor tijdelijke binnentoepassingen. Het materiaal heeft een dikte van 1,5 - 2 mm en is aan beide zijden voorzien van wit, mat gestreken papier. We printen rechtstreeks enkel- of dubbelzijdig voor je op displaykarton. Ideaal voor bv hangkaarten, topkaarten, showcards etc. Klik svp hier voor templates.

Moment a.u.b. Message

Bestel displaykarton in elke vorm en elk formaat

Displaykarton is FSC-gecertificeerd en 100% recyclebaar. Daarnaast frezen we het materiaal voor je in bijna elke vorm. Houd er wel rekening mee dat displaykarton een volkern karton is. Hierdoor kun je het materiaal niet rillen of vouwen.

Kies eventueel voor boorgaten

Displaykarton is ideaal POS-materiaal. Denk hierbij aan panelen, kartonnen borden of bijvoorbeeld plafondhangers. In het keuzemenu selecteer je eenvoudig waar je boorgaten in jouw print terug wilt laten komen. Voor plafondhangers maak je jouw bestelling compleet met plafondhaken.

Extra info:

 • Materiaal: Tweezijdig gestreken, mat karton met GC1 laminaat
 • Gewicht: 930 - 1255 gr./m²
 • Brandcertificaat: Nee
 • PrinttechniekUV-print
 • Maximale printhoogte uit één stuk: 157 cm
 • Maximale printbreedte uit één stuk: 210 cm
 • Dikte: 1,5 - 2 mm
 • Textuur: Glad
 • Afwerking: (Contour)snijden en boorgaten
 • Binnen/buiten: Binnen
 • Waterafstotend: Nee. Let op: bij wisselende temperaturen en luchtvochtigheid kan Displaykarton kromtrekken.
 • Translucent: Nee
 • Minimale afname: 0,5 m2

Van plafondhanger tot baliedisplay: alles over karton

In ons assortiment vind je drie kartonsoorten: Displaykarton, Dispa en Re-board. Wanneer kies je welke en wat zijn de grootste verschillen tussen de drie? In dit artikel leggen we het je uit en lees je nog veel meer:

Kortom, in vijf minuten weet jij welke kartonsoort het beste past bij jouw opdracht. Let's go!

Alle kartonsoorten op een rij

Van een baliedisplay tot een lifesize pop in de supermarkt: karton is overal en zeker niet meer weg te denken in de wereld van de instore signing. De veelzijdigheid van karton is namelijk ongekend: verpakkingen, (POS)- materiaal of gewoon een kartonnen bord. Daardoor zijn onze kartonsoorten populair.

In ons assortiment vind je het welbekende en bewezen Displaykarton, het nog redelijk nieuwe maar aan populariteit winnende Dispa en Re-board, ook wel honingraatkarton genoemd. Deze drie hebben veel overeenkomsten:

Gemaakt van papier waardoor het goed te recyclen is

Een toplaag met een gladde structuur

Door de dubbele toplaag zowel enkel- als dubbelzijdig te bedrukken

Geschikt voor binnentoepassingen

De belangrijkste verschillen:

✅ Displaykarton en Dispa zijn een stuk lichter en dunner dan het oersterke Re-board

✅ Re-board kun je rillen en vouwen in tegenstelling tot Displaykarton en Dispa

✅ Re-board is duurder dan Displaykarton en Dispa

Re-board is dus exclusiever, heeft een andere uitstraling en biedt meer mogelijkheden. Displaykarton en Dispa zijn daarentegen de budgetvriendelijke kartonsoorten.

Displaykarton en Dispa: wanneer kies je welke?

Je bestelt Displaykarton of Dispa wanneer je snel een voordelige, tijdelijke look wilt creëren. Dit maakt het ideaal voor POS-toepassingen zoals plafondhangers, schapkaarten of panelen die je vaak tegenkomt in de retail. Displaykarton en Dispa zijn goed met elkaar te vergelijken maar kent een belangrijk verschil. Displaykarton is een massief kartonsoort die meer lucht zuigt en niet ventilerend werkt. Daardoor kan het materiaal bij wisselende temperaturen en luchtvochtigheid gaan werken.

Een paar voorbeelden:

Displaykarton hangt boven een radiator: door de warmte kan het materiaal krom trekken

Je hebt een reclamebord dicht bij de ingang bevestigd: het bord kan krom trekken door de toestroom van koude en warme lucht

Felle verlichting in winkels: door de continue straling kan het karton krom trekken

Wil je geen risico lopen? Kies dan voor Dispa. Deze kartonsoort heeft een unieke papierkern die bestaat uit lagen met daarin witte stipjes gedrukt. Deze zijn niet overal gelijk zodat de lagen niet op elkaar zitten. Hierdoor creëer je luchtlagen waardoor de lucht wordt geventileerd. Dispa is door deze gepreegde binnenkant beter bestand tegen wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Tot slot heeft Dispa in tegenstelling tot Displaykarton, een extra witte toplaag waardoor de print extra scherp tot uiting komt.

Re-board: karton met een unieke kern

Re-board, ook wel honingraatkarton genoemd is een uitzonderlijk sterk karton door haar unieke binnenlaag. Vanaf de zijkant zie je duidelijk deze kern wat het een duurzame uitstraling geeft. Bovendien maakt deze kern Re-board geschikt voor constructies en 3D-uitvoeringen. Als je creatief bent, kun je bijna iedere vorm of constructie creëren.

Het lichte materiaal monteer en verplaats je eenvoudig. Door de sterke eigenschappen gaat Re-board lang mee en kun je het materiaal zelfs meerdere malen monteren en demonteren. Re-board is hierdoor een populair materiaal voor (POS-)displays voor in winkels of showrooms, 3D-constructies, beursstands, scheidingswanden, bewegwijzering, freesletters, lifesizes en meubels. De mogelijkheden zijn eindeloos en we zien dagelijks veel toffe creaties voorbij komen in onze productie. Jij bedenkt, wij printen!

Zelf aan de slag met Re-board

Het productieproces en de afwerkingsmogelijkheden

Het produceren van jouw kartonopdracht is volledig geautomatiseerd. Nadat je hebt besteld stuurt ons productiesysteem het bestand door naar de printer. Dit gebeurt zodra de plaat karton is opgevuld met niet alleen jouw bestand maar ook bestanden van voldoende andere orders. Dit efficient werken voorkomt afval en zo houden we onze prijzen scherp. De printer voorziet het karton van jouw print in de krachtigste kleuren. Daarna snijdt de snijmachine het op tot jouw ingegeven formaat. Vervolgens pakken we jouw bestelling in. Alle kartonsoorten zijn aan beide zijden voorzien van wit, mat gestreken papier. Hierdoor kun je het enkel- of dubbelzijdig laten printen. We frezen het karton voor je in bijna elke vorm. Naast (contour)snijden kun je ook kiezen voor boorgaten om een paneel op te hangen, bijvoorbeeld een plafondhanger. Je kiest zelf waar de boorgaten in je print moeten komen. Voeg een ronde snijlijn toe aan je bestand met een minimale diameter van 5 mm. Houd er rekening mee dat de buitenste rand van het boorgat altijd minimaal 2 cm van de rand af staat. Zo voorkom je dat het materiaal scheurt.

Tips van onze DTP-studio over tekst in jouw ontwerp

Wanneer je een tekst op karton print, adviseren we om bij een simpel lettertype minimaal 5 mm voor de letterhoogte aan te houden. Voor een ingewikkeld lettertype raden we een letterhoogte van 8 mm aan. Daarnaast is het bij een specifiek lettertype (bijvoorbeeld de eigen font van jouw bedrijf) ook van belang deze om te zetten naar letteromtrekken en contouren. Zo weet je zeker dat je tevreden bent met het eindresultaat. Twijfel je toch over jouw ontwerp? Neem dan, voordat je jouw bestelling plaatst, contact op met onze klantenservice.

Zoef, wat een informatie! Als het goed is, weet je nu alles over onze drie kartonsoorten. Laat ons vooral weten of je blij wordt van dit artikel.