Alle categoriëen

Informatie

Sanotex is een fotobehang waar meerdere voordelen samenkomen. Door de dekkende grijze achterkant komen de kleuren van de print extra fraai tot z’n recht en zijn de witte gedeeltes op het doek ook echt wit. Het behang is gemaakt van polyester met een PVC-vrije coating.

Moment a.u.b. Message

100% recyclebaar

Dankzij de PVC-vrije coating is Sanotex 100% recyclebaar. Een duurzaam alternatief voor andere behangsoorten, zonder in te leveren op de printkwaliteit. De coating zorgt er bovendien voor dat deze wandbekleding kreukvrij en krasvast is. Bestel nu jouw SanoTex fotobehang op maat.

Printbreedte tot 5 m

Je bestelt Sanotex naadloos tot 5 m breed. Bestel rondom 5 cm extra, omdat een wand, vloer of plafond nooit helemaal recht loopt. Let hier dus op bij je opmaak.

Voor het mooiste Sanotex resultaat

De print komt het beste tot z’n recht op een wand die dezelfde kleurtinten heeft en contrasten niet te ver uit elkaar liggen. Wil je Sanotex na het plakken weer verwijderen, verdun dan de behanglijm met wat water. Houd er wel rekening mee dat de grijze achterzijde iets afgeeft.

Extra info:

 • Materiaal: Polyester
 • Gewicht: 310 gr./m2
 • Brandcertificaat: DIN-4102: B1 en EN-13501: B-s1, d0
 • Printtechniek: UV-print
 • Maximale printbreedte uit één stuk: 494 cm
 • Montage: Stotend plakken
 • Afwerking: Schoonsnijden, tunnels
 • Binnen/buiten: Binnen
 • Waterafstotend: Ja
 • Translucent: Nee
 • Extra: Met grijze backing en PVC-vrij.
 • Tip: we adviseren je om rondom 5 cm extra te bestellen, omdat een vloer of plafond nooit helemaal recht loopt

Van Airtex® tot ProVinyl: wandaankleding voor ieder interieur

Van Airtex® en WalltexPro® tot ProVinyl met een textiellook. Deze materialen zorgen ervoor dat iedere wand in een restaurant, kantoor of winkel er tiptop uit ziet. Maar wanneer kies je welk materiaal? In dit artikel vertellen we je alles over wandbekleding.

Wandbekleding en behang

In ons assortiment vind je wandbekleding en behang. Het verschil tussen die twee? We noemen het wandbekleding wanneer je de muur er uit één stuk mee kunt plakken, zonder naden dus. Voorbeelden van wandbekleding zijn Airtex®, WalltexPro® en Sanotex. Bij behang plak je de stroken tegen elkaar, dit werkt dus heel anders dan bij wandbekleding. ProVlies mat, Erfurt Variovlies en ProVinyl leer zijn voorbeelden van behang. Het zijn met name de professionals die wandbekleding plakken. Behangrollen op vaste breedtes zijn een stuk makkelijker te plakken, dit kan een consument ook zelf.

De meest opvallende kenmerken en specificaties:

Al onze materialen zijn moeilijk ontvlambaar, daardoor werken ze brandvertragend. Zo kan een eventuele brand zich moeilijk verspreiden en zijn al onze soorten behang en wandbekleding geschikt voor openbare ruimtes.

WalltexPro en MultiTexPro® zijn eigen innovaties.

MultiTexPro® en alle behangsoorten hebben een witte achterkant, waardoor je inderdaad altijd eerst de muren egaal van kleur moet maken. Dat hoeft niet bij de overige wandbekledingen. Sanotex, Airtex en WalltexPro® hebben namelijk een grijze achterkant.

Wanneer kies je welk materiaal?

Een grote wand aankleden met wandbekleding uit één stuk? Je bestelt Airtex® en Sanotex tot 494 cm uit één stuk. WalltexPro bestel je tot 300 cm uit één stuk en MultiTexPro® heeft een maximale printbreedte uit één stuk van 290 cm. Airtex® heeft daarnaast nog een groot voordeel. Het materiaal is namelijk binnen 484 uur leverbaar.

Naadloze wandbekleding

Van een kantoorruimte tot een museum of restaurant. Alle wandbekleding kan wel tegen een stootje of een vlekje. Alle wandbekleding is namelijk makkelijk schoon te maken met warm water en een vochtige doek. Het is beter om geen (agressieve) schoonmaakmiddelen te gebruiken. Deze kunnen een negatieve invloed hebben op de inkten.

Iedere soort wandbekleding en behangsoort heeft een unieke uitstraling. Kies voor WalltexPro®, MultiTexPro of ProVinyl mat wanneer je een matte uitstraling wilt. Airtex® en Sanotex hebben een (zijde)glans uitstraling en ProVinyl textiel heeft een linnen look. Tot slot hebben we nog ProVinyl leer. Zoals de naam al verklapt: dit materiaal heeft een leerstructuur.