Alle categoriëen

Informatie

A0 (841 x 1189 mm)
Bekijken
A1 (594 x 841 mm)
Bekijken
A2 (420 x 594 mm)
Bekijken
A3 (297 x 420 mm)
Bekijken
A4 (210 x 297 mm)
Bekijken
Abri (1185 x 1750 mm)
Bekijken
B0 (1000 x 1400 mm)
Bekijken
B1 (700 x 1000 mm)
Bekijken
B2 (500 x 700 mm)
Bekijken
Vrij formaat
Bekijken

Poster papiersoorten

Let goed op welke papiersoort je kiest. Voor elke toepassing is er weer een andere soort. Ons standaard assortiment papiersoorten wordt hier uitgelicht. Ons bluebackpapier is goedgekeurd door alle buitenreclame exploitanten en ons Citylight papier wordt geaccepteerd door de Abri exploitanten in heel Europa. Wij leveren dagelijks aan bij alle posterexploitanten.  

Blueback 115g/m2: Blueback is een eenzijdig, glad, houtvrij, 115 grams, PEFC of FSC gecertificeerd papier voorzien van blauwe achterzijde. Het is een natsterk posterpapier wat inhoudt dat het niet meteen scheurt zodra het nat wordt. De blauwe rug zorgt ervoor dat posters niet doorschijnen wanneer ze over elkaar heen worden geplakt (zoals bij wildplakken). Ons bluebackpapier is favoriet bij de plakbedrijven omdat de achterzijde iets ruwer is en daardoor beter te verlijmen is. Wij hebben op aanvraag ook andere (gladdere) bluebacksoorten beschikbaar.

Bleuback affichepapier wordt dus met name gebruikt voor buitenreclame op driehoeksborden, citydisplays, triple-signs, sandwichborden en wildplakken. Onze combinatie van topkwaliteit blueback papier en inkt zorgt ervoor dat uw posters tot wel enkele maanden buiten kunnen hangen zonder verlies van kleur/kwaliteit. Wij hebben ook 130 grams blueback en 150 grams blueback op aanvraag.

Citylight 150g/m2: Citylight papier is een mat/silk gestreken PEFC- of FSC gecertificeerd papier met speciaal diffuus voor lichtbakken. Het is speciaal ontwikkeld om het achterschijnende licht (in de Abri's) zo egaal mogelijk te verdelen. Hiermee wordt zo veel mogelijk voorkomen dat afbeeldingen dof worden. Met name voor kleine oplages abri-posters (tot 200-300 stuks) is dit een uitkomst omdat tegendrukken (4:3 of 4:4) erg prijzig is. Het tegendrukken van abri posters wil zeggen dat ook de achterzijde wordt bedrukt. Hierdoor komen kleuren zeer mooi en krachtig tot uiting in verlichte abri's. Bij grote landelijke campagnes is dit tegendrukken zeer aan te raden. Ons citylightpapier is favoriet bij de Abri exploitanten omdat het iets steviger is dan het 130g/m2 van concullega's en wij met niet stinkende/chemische inkten werken. 

Citylight posterpapier wordt dus met name gebruikt voor buitenreclame in Abri's, Mupi's, verlichte bushokken en panels. Omdat dit een relatief goedkope papiersoort is kan het echter ook prima ingezet worden voor retailposters en andere instore communicatie. Let op: dit papier is niet natsterk en daardoor niet geschikt om in de buitenlucht te gebruiken

Houtvrij Silk MC 135g/m2: Het Houtvrij Silk MC posterpapier 135g/m2 is het perfecte papier als je goedkoop een mooie poster wil. Het papier is tweezijdig gestreken en is PEFC- of FSC gecertificeerd. Het heeft een zijdeglans waardoor het niet te mat is en niet te glossy. Perfect om jouw reclameposter op te drukken dus. Het 135grams silk posterpapier is wel vrij dun en daarmee kwetsbaar. Dit papier hebben wij ook in een 170g/m2, 200g/m2 en 250g/m2 variant.

Houtvrij Silk MC 170g/m2: Het Houtvrij Silk MC posterpapier 170g/m2 is een mooi stevig posterpapier en vooral populair in de retail en in het buitenland. Het papier is tweezijdig gestreken en is PEFC- of FSC gecertificeerd. Het heeft een zijdeglans waardoor het niet te mat is en niet te glossy. Perfect om jouw reclameposter op te drukken dus. Het 170grams silk posterpapier is redelijk stevig. Dit papier hebben wij ook in een 135g/m2, 200g/m2 en 250g/m2 variant.

Houtvrij Silk MC 200g/m2: Het Houtvrij Silk MC posterpapier 200g/m2 is een zwaar posterpapier en wordt voornamelijk voor grote (retail)posters ingezet. Het papier is tweezijdig gestreken en is PEFC- of FSC gecertificeerd. Het heeft een zijdeglans waardoor het niet te mat is en niet te glossy. Perfect om jouw reclameposter op te drukken dus. Het 200grams silk posterpapier is erg stevig. Dit papier hebben wij ook in een 135g/m2, 170g/m2 en 250g/m2 variant.

Houtvrij Silk MC 250g/m2: Het Houtvrij Silk MC posterpapier 250g/m2 is ons zwaarste posterpapier en wordt voornamelijk voor grote (retail)posters en kunstdruk ingezet. Het papier is tweezijdig gestreken en is PEFC- of FSC gecertificeerd. Het heeft een zijdeglans waardoor het niet te mat is en niet te glossy. Het 250grams silk posterpapier is zeer stevig en zwaar. Houdt er rekening mee dat 4 A0 Posters op dit papier dus maarliefst 1 kilo weegt. Dit papier hebben wij ook in een 135g/m2, 170g/m2 en 200g/m2 variant.

Fotopapier Gloss 240g/m2: Moet jouw poster er echt uitspringen en als kunst geprint worden? Kies dan voor ons hoogwaardig photopaper. Dit glanzende fotopapier laat de kleinste details zien, is tweezijdig gestreken en PEFC- of FSC gecertificeerd. Het papier is glossy en stevig. Op aanvraag hebben wij ook een matte en andere varianten fotopapier.

Synaps / PP  170mu: Ons Polypropyleen posterpapier is eigenlijk een kunststof pvc film met een dikte van 170micron. Dit scheurvaste en waterbestendige materiaal heeft een zijdeglans en is zeer goed beprintbaar. Het is een alleskunner: licht van gewicht, niet te dun, perfecte printweergave, scheurvast, waterbestendig en goedkoop! Ook voor kunstprints is dit zeer geschikt. Op verzoek kunnen wij dit ook glossy printen.

Backlit Polyester Film  280mu. Backlit film is bedoeld voor in lichtbakken. We zien dit materiaal voornamelijk in de retail en horeca. Backlit is melkwit van kleur en wordt met extra veel dekking geprint waardoor kleuren krachtig naar voren komen zodra het van de achterkant verlicht wordt. Backlit wordt hierdoor ook wel backlight film genoemd. Je vindt dit materiaal terug in de categorie Lichtbakposters. 

Neon / Fluor papier 95g/m2: Fluoriserend papier is verkrijgbaar in de kleuren Pink, Geel, Oranje en Groen. Dit 95 grams papier is vooraf gecoat met een neon/fluoriscerende inkt waardoor het bijna licht geeft. Het is bewezen dat fluoriscerende posters 90% sneller opvallen in een winkelstraat dan normale posters. Omdat het papier al gekleurd is kan er alleen met zwart op geprint worden. Andere kleuren zouden technisch wel kunnen maar komen er niet mooi op. Wij zijn een van de weinige partijen die fluor posters kunnen printen.