Alle categoriëen

Informatie

Theater is een blockout 100% polyester doek met chique, matte uitstraling voor zowel binnen als buiten gebruik. Door de maximale printbreedte van 496 cm uit één stuk kun je dit materiaal breed inzetten in interieurs en theaters. Ook in de standbouw doet Theater het als decoratiedoek goed. Blokkerend 100% polyester doek. Met zwarte tussenlaag en witte achterzijde. Prints tot 496 cm. Met B1-certificering geschikt voor openbare ruimtes.

Moment a.u.b. Message

Zwarte tussenlaag en witte achterzijde

Deze doeksoort heeft een zwarte blockout tussenlaag, waardoor het materiaal niet doorschijnt. De achterkant van Theater is wit. Daarbij is deze dichte, brandvertragende textielsoort geschikt voor gebruik in bedrijven en openbare ruimtes.

Een ideale combinatie met textielframes

Licht of een oneffen achtergrond mag niet irriteren en met Theater is dit verleden tijd. Het materiaal wordt vaak toegepast als grootformaat peesdoek in textielframes met stabilizers. Door de blockout werking zijn de stabilizers niet zichtbaar. Daarnaast is het materiaal 100% PVC-vrij.

Wanneer kies je dus voor Theater?

Theater heeft naast block-out ook een waterafstotende functie waardoor het erg geschikt is voor buiten. Bovendien heeft het doek geen zwarte, maar een witte achterkant. Dat is handig bij het opbouwen van een beursstand, omdat het dan verplicht is om een afscheiding te maken tussen de verschillende beursstands in een neutrale kleur.

Extra info:

Materiaal: Polyester

Gewicht: 290 gr./m²

Brandcertificaat: B1

Printtechniek: UV-print, enkelzijdig

Maximale printbreedte uit één stuk: 496 cm

Textuur: Matte structuur

Afwerking: Schoonsnijden, pees, tunnel of zomen

Binnen/buiten: Binnen

Waterafstotend: Ja

Translucent: Nee, dit materiaal blokkeert het licht

Extra: Doeken die groter zijn dan 5 x 5 meter worden aan elkaar gezet en opgevouwen verstuurd.

Minimale afname: 10 m2

Block-out peesdoeken: Theater, BlackBack Soft en XL

De block-out peesdoeken winnen aan populariteit door de vele toepassingsmogelijkheden. De doeken zijn voorzien van een coating op de achterkant waardoor deze geen zon- en kunstlicht doorlaat. De coating maakt deze materialen duurder ten opzichte van Dekostof, Dekotex en Structex, maar hier krijg je een groot voordeel voor terug.

In deze gevallen kies je voor een block-out peesdoek:

✅ Je wilt er 100% zeker van zijn dat je print altijd goed zichtbaar is. Wanneer je een (fel) verlichte ruimte hebt, bijvoorbeeld in een winkel, loop je met een block-out peesdoek geen risico dat het frame door het doek schijnt. Dit risico loop je wel met materialen zonder block-out functie.

✅ Je wilt een beamer projecteren op het doek. In dit geval kun je zowel de achterkant als de voorkant hiervoor gebruiken.

Het verschil tussen Blackback Soft en Blackback XL

De materialen lijken veel op elkaar. De voorzijde van de doeken hebben een matte fijne structuur en op de achterzijde een zwarte PU-coating voor de block-out functie. Het verschil zit in de printtechniek en de maximale printbreedte. Waar Blackback Soft een printbreedte heeft van 310 cm, kunnen we van Blackback XL een peesdoek maken uit één deel van maar liefst 494 cm.

Bovendien printen we Blackback XL met UV-inkten en Blackback Soft wordt gesublimeerd. Door het sublimatieproces zit er aan Blackback Soft geen sterke geur en kan het opgevouwen worden verstuurd in tegenstelling tot Blackback XL. Hierdoor bespaar je met Black Back op verzendkosten.

Wanneer kies je voor Theater?

Theater heeft naast block-out ook een waterafstotende functie waardoor het erg geschikt is voor buiten. Bovendien heeft het doek geen zwarte, maar een witte achterkant. Dat is handig bij het opbouwen van een beursstand, omdat het dan verplicht is om een afscheiding te maken tussen de verschillende beursstands in een neutrale kleur.