Alle categoriëen

Informatie

Voorkom dat zon- en kunstlicht door je doek schijnen en kies voor Blackback. Blackback is een polyester doek dat het licht blokkeert. De naam zegt het eigenlijk al: het materiaal heeft een zwarte blockout rug. Je print blijft hierdoor perfect zichtbaar. De voorkant heeft een matte, fijne structuur en een natuurlijk uiterlijk. Gebruik Blackback voor veel verschillende binnentoepassingen, zoals voor beurzen. Blokkerende polyester doek met textiel-look. Voorzien van zwarte blockout rug. Met prints tot 494 cm. Geschikt voor openbare ruimtes door B1-certificaat. De nieuwe Durst printer: voor een nog betere kleurkwaliteit van uw Dekostof en Blackback doeken. Bovendien hebben we met deze machines nog minder snijafval.

Moment a.u.b. Message

Kies uit twee doeksoorten

Blackback Soft kan opgevouwen verstuurd en bewaard worden. De prints zijn door de printtechniek geheel geurloos. Perfect voor je doeken tot 310 cm. Blackback XL kan tot maar liefst 494 cm uit één geheel worden geprint. Door de grote afmetingen en het relatief lage gewicht is het ideaal voor de allergrootste frames.

Ideaal te combineren met textielframes

Het materiaal wordt vaak in textielframes toegepast als peesdoek met stabilizers. Door de blockout-werking zie je de stabilizers niet. Het doek gebruiken in lichtbakken kan ook: als aan één kant het licht geblokkeerd moet worden. Het materiaal is dan zeer geschikt in combinatie met één van onze Lightbox materialen.

Monteer eenvoudig met de e-locktool

Het monteren van blokkerende peesdoeken is heel gemakkelijk. Gebruik hiervoor de speciale kunststof e-locktool. Met deze handige tool druk je het doek snel in het frame. Zo heb je eenvoudig een mooi strak gespannen doek.

Het verschil tussen Blackback Soft en Blackback XL

De materialen lijken veel op elkaar. De voorzijde van de doeken hebben een matte fijne structuur en op de achterzijde een zwarte PU-coating voor de block-out functie. Het verschil zit in de printtechniek en de maximale printbreedte. Waar Blackback Soft een printbreedte heeft van 310 cm, kunnen we van Blackback XL een peesdoek maken uit één deel van maar liefst 494 cm. Bovendien printen we Blackback XL met UV-inkten en Blackback Soft wordt gesublimeerd. Door het sublimatieproces zit er aan Blackback Soft geen sterke geur en kan het opgevouwen worden verstuurd in tegenstelling tot Blackback XL. Hierdoor bespaar je op verzendkosten.

Extra info:

Materiaal: Polyester met PU-coating

Gewicht: Blackback Soft: 260 gr./m² en Blackback XL: 210 gr./m²

Brandcertificaat: B1

Printtechniek: Blackback Soft: Sublimatie en Blackback XL: UV

Maximale printbreedte uit één stuk: Blackback Soft: 310 cm en Blackback XL: 494 cm

Textuur: Voorzijde: matte, fijne structuur en Achterzijde: zwarte PU-coating

Afwerking: Blackback Soft: schoonsnijden, pees en tunnel en Blackback XL: schoonsnijden en pees

Binnen/buiten: Binnen

Waterafstotend: Nee

Translucent: Nee, dit materiaal blokkeert het licht

Block-out peesdoeken: Theater, BlackBack Soft en XL

De block-out peesdoeken winnen aan populariteit door de vele toepassingsmogelijkheden. De doeken zijn voorzien van een coating op de achterkant waardoor deze geen zon- en kunstlicht doorlaat. De coating maakt deze materialen duurder ten opzichte van Dekostof, Dekotex en Structex, maar hier krijg je een groot voordeel voor terug.

In deze gevallen kies je voor een block-out peesdoek:

✅ Je wilt er 100% zeker van zijn dat je print altijd goed zichtbaar is. Wanneer je een (fel) verlichte ruimte hebt, bijvoorbeeld in een winkel, loop je met een block-out peesdoek geen risico dat het frame door het doek schijnt. Dit risico loop je wel met materialen zonder block-out functie.

✅ Je wilt een beamer projecteren op het doek. In dit geval kun je zowel de achterkant als de voorkant hiervoor gebruiken.

Wanneer kies je voor Theater?

Theater heeft naast block-out ook een waterafstotende functie waardoor het erg geschikt is voor buiten. Bovendien heeft het doek geen zwarte, maar een witte achterkant. Dat is handig bij het opbouwen van een beursstand, omdat het dan verplicht is om een afscheiding te maken tussen de verschillende beursstands in een neutrale kleur.

De kenmerken en voordelen van Blackback Soft

✅ Polyester doek met een matte, fijne structuur en zwarte blockout rug.

✅ Door de printtechniek zitten er geen rare geurtjes aan de print.

✅ Het materiaal is brandvertragend en dus geschikt voor openbare ruimtes.

✅ Je kunt ook alleen het doek los bestellen die je makkelijk verwisselt door de klittenband.

✅ Kant-en-klare templates beschikbaar zodat jij een perfect bestand aanlevert.

Nieuw: Blackback in een rechte beurswand

Naast Dekostof kies je nu ook voor Blackback Soft in een rechte beurswand. Goed nieuws want door haar zwarte block out rug is elke (fel) verlichte ruimte verzekerd van een goed zichtbare print. Handig bijvoorbeeld wanneer je op een beurs staat!

Dekostof en Blackback Soft voor binnen

Van concerten en tentoonstellingen tot aan beurzen. Wanneer je een doek gebruikt voor een evenement binnen is het belangrijk dat het een brandcertificaat heeft. Één van onze bestverkochte doeksoorten is Dekostof. Binnen een dag geleverd, maximale printbreedte uit één stuk van 311 cm en geschikt om te wassen. Daarnaast is het materiaal licht en opvouwbaar, waardoor het gemakkelijker en duurzamer te verzenden is dan een doek op rol.

Naast Dekostof hebben we nog een groot aantal materialen die je kunt gebruiken. Één van die materialen is Blackback Soft. Dit materiaal schijnt niet door wanneer het in een verlichte ruimte staat. De print blijft hierdoor perfect zichtbaar en je ziet er niks doorheen.

Naast Dekostof en Blackback Soft kun je ook kiezen voor Decotex, Structex en Blackback XL voor binnentoepassingen.